Puotipäivät

Puotipäivät – Ihastu paikalliseen!

 

Puotipäivät-kampanjaa vietetään Kotkassa viidettä kertaa. Kampanja on voimassa 29.-14.10.2018. Mukana on tälläkin kertaa mukava määrä yrityksiä eri puolilta Kotkaa.

Nyt viimeistään kannattaa tutustua Puotipäivät-liikkeisiin, sillä osallistuvissa liikkeissä voi osallistua yli 30 erinomaisen Puotipäivien lahjakortti-ja tuotepalkinnon arvontaan sekä monipuolisiin Puotipäivät tarjouksiin.

 Kaikki osallistuvat liikkeet löytyvät Puotipäivät-sivulta, www.puotipaivat.fi. Puotipäivät löytyy myös Facebookista: www.facebook.com/puotipaivat ja Instagramista kotkanpuotipaivat.

Kampanjan tärkeimpänä teemana on Ihastu paikalliseen! Kampanjan positiivisella viestillä halutaan pitää yllä kaupunkimme positiivista virettä. Kampanjan keskeisiä tavoitteita ovat positiivinen vuorovaikutus yrittäjien ja kaupunkilaisten välillä, sekä meidän upean kaupungin moninaisuuden korostaminen yritysten näkökulmasta.

Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa kertoo, että viidettä kertaa järjestettävää kampanjaa osataan jo odottaa innolla! Kaupunkilaiset tuntuvat arvostavan kivijalkakauppaa ja pitävät tärkeänä monipuolisen tarjonnan säilymistä katukuvassa kaupunkikuvaa elävöittämässä. Kansa muistuttaa kuitenkin kaupunkilaisia siitä, että kaupan virikkeellisyys riippuu meistä itsestämme. Kivijalkakaupan palveluiden käyttäminen on elinehto ja mitä pienemmästä paikkakunnasta on kyse, sitä tärkeämpää jokaisen on kantaa kortensa kekoon asioimalla kivijalkakaupoissa. Tärkeää on myös antaa palautetta yrittäjille rakentavasti, näin he pystyvät kehittämään palveluitaan asiakkaiden haluamaan suuntaan ja näin pystytään pitämään rikas tarjonta monipuolisia yrityksiä kaupunkimme elinvoimaisuuden edistäjinä.

Hyvänä esimerkkinä paikallisesta palvelusta voidaan pitää, kun lähikauppiaalle esittää toiveen uudesta tuotteesta ja toive tulee toteutettua, tai kun tutuksi tullut kahvilanpitäjä tietää jo tullessa asiakkaan lempituotteen ja valmistaa sen täydellisenä, juuri kuten sen haluat. Henkilökohtaista palvelua antavat kauneudenhoitoyrittäjät ja kampaajat oppivat tuntemaan asiakkaansa hyvin ja rakentavat luottamuksellisen asiakassuhteen, joka kestää parhaimmillaan vuosikymmeniä. On myös mukavaa ja mieltä lämmittävää, kun tuttu kauppias oppii tuntemaan jopa nimeltä ja voidaan aina tavatessa vaihtaa kuulumisia. Hyvä esimerkki on myös, kun vaatekauppias tietää kokosi ja oppii tuntemaan tyylisi, saat luonnollisesti myös henkilökohtaisempaa ja kokonaisvaltaisempaa palvelua.

Puotipäivät-liikkeet ja Kotkan Kauppatie ry toivottavat kaikki kaupunkilaiset tervetulleiksi ostoksille paikallisiin liikkeisiin!

 

Ihastu paikalliseen!

Lehmuskujan Fiesta

Lehmuskujan Fiesta on kesän iloisin festivaali, joka yhdistää Street Food Fiesta –katuruokatapahtuman, pienpanimot, musiikin ja tanssin 13.-16.6.2018 Kotkan Lehmuskujalla Sibeliuksenpuiston laidalla. Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa iloitsee, että tapahtuma saatiin järjestymään Lehmuskujalle ja vielä näin monipuolisena kokonaisuutena. Tapahtuman sijoittuminen kesäkuun puoliväliin pidentää mukavasti tapahtumakesää. Kaupunkilaiset ovat toivoneet tapahtumia Lehmuskujalle ja uskomme tapahtuman tuovan runsaasti iloa kaupunkilaisille ja positiivista tunnettuutta kaupungille, Kansa jatkaa.

Pienpanimot Kotka Steam Brewery, Humalove Brewing Helsingistä ja Pyynikin Käsityöläispanimo Tampereelta tuovat oluensa maisteltaviksi tapahtumaan. Pienpanimoilla on yhteinen anniskelualue. Lasipantti maksaa 5 €, jonka saa takaisin lasin palauttaessaan. Kotka Steam Breweryn Kari-Jukka ”Kärsä” Koivistoinen kehuu mukaan tulevia pienpanimoita hauskoiksi, innovatiivisiksi ja erittäin laadukkaiksi.

Tapahtuman kävijöitä viihdyttää monipuolinen jazziin painottuva musiikkiohjelmisto. Esiintymässä ovat mm. Ella Tepponen, Toni Eurasto, Jallu Sundelin ystävineen ja Tri Tolvanen Organ Treatment. Lauantaina klo 12.15-16 välisenä aikana esiintyy Circus Hulluapina, mikä ilahduttaa etenkin perheen pienimpiä. Tanssista tapahtumassa vastaavat Kotkan tanssiyhdistys Moven energinen tanssiryhmä ja Kymen Flamenco ry.

Street Food Fiestan katuruokakojut palvelevat päivittäin klo 10-20.

Street Food Fiestan mukana saapuu tänä kesänä Greek Village. Kreikkalaisen kylän viidestä kojusta voi ostaa esimerkiksi herkullisia gyroksia, maittavaa moussakaa, lihavartaita ynnä muita perinteisiä ruokia. Kylässä sijaitsee myös kreikkalainen kahvila, leipomo ja kauppa, joiden valikoimissa on niin ikään Kreikasta tuttuja tuotteita: oliiveja, mausteita, öljyjä, hunajaa sekä kahvia ja leivonnaisia paikan päällä nautittavaksi tai kotiin vietäväksi. Tarjolla on monipuolinen valikoima muitakin herkkuja Aasiasta, Euroopasta, Afrikasta ja Amerikasta.

Tapahtumassa esitellään kansainvälisen palveluliiketoiminnan koulutusta ja työmahdollisuuksia.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kotkan Kauppatie ry, Gourmet Garden Oy ja Kotka Steam Brewery.

Lehmuskujan_Fiesta_juliste.jpg

Viihtyisä Kotka -kunniakirja 2018 Karhulan Työväennäyttämölle

Vuoden 2018 Viihtyisä Kotka -kunniakirja on myönnetty Karhulan Työväennäyttämölle. Tunnustuksen myöntää vuosittain Kotkan Kauppatie ry aktiivisesta ja luovasta toiminnasta kaupungin viihtyisyyden lisäämiseksi.


Kunniakirjan perusteina on erityisesti Kyminlinnan kesäteatterin pitkä, maineikas historia ja omaleimaisuus sekä Kulttuuritalo Kyminsuun hoitaminen laadukkaasti. Karhulan työväennäyttämön kesäteatteri Kyminlinnassa on tunnettu myös kaupunkirajojen ulkopuolella ja toimii näin Kotkan positiivisen maineen edistäjänä.

Karhulan Työväennäyttämö on perustettu 1898 ja viettää siis 120-vuotisjuhlaa tänä vuonna. Karhulan Työväennäyttämö valmistaa Kulttuuritalo Kyminsuuhun omia ja vireästi toimivan nuorten ryhmänsä esityksiä ja Kyminlinnan Kesäteatteriin 1-2 näytelmää vuosittain. Karhulan Työväennäyttömö vastaa Kulttuuritalo Kyminsuun toiminnan pyörittämisestä ja tuottaa sinne myös laadukkaita vierailuesityksiä.

Juhlavuottaan viettävän Karhulan Työväennäyttämön toimintaan voi tutustua monella tapaa tänäkin vuonna. Kulttuuritalo Kyminsuussa on Teatteritaidetta vuodesta 1898 –näyttely, jossa on esillä näytelmäjulisteita ja valokuvia vuosien varrelta. Kyminlinnan kesäteatterissa esitetään tänä vuonna näytelmä Lokki, joka on Ari-Pekka Lahden uudelleen käsikirjoittama hauska musiikillinen versio Anton Tshehovin näytelmästä Lokki. Näytelmän ensi-ilta on 15.7.

Syksyllä 2018 toteutetaan näyttelijätyön koulutus, johon liittyen valmistuu näytelmä. 

Viihtyisä Kotka -kunniakirja nro 11 luovutettiin Karhulan Työväenäyttämön edustajille lauantaina 26.5. Karhulan torilla järjestetyn Karhulan Kevätpäivän yhteydessä.

viihtyisakotka2018.jpg

Sutela Action 26.5.2018

Sutela Action Kotkan Prismalla tarjoaa runsaasti toiminnallisia pisteitä ja näytöksiä lauantaina 26.5.2018 klo 10-15. Kymen Seudun Osuuskaupan ja Kotkan Kauppatien järjestämässä tapahtumassa on kartingia, polkuautoilua, parkouria, BMX-pyöräilyä, toiminnallisia pisteitä, kilpailuja, kasvomaalausta plus kaikkea muuta mukavaa. ”Tapahtuma on toteutettu viihdyttämään koko perhettä ja vauhdista kiinnostunutta yleisöä. Action-päivässä pääsee tapaamaan paikallisia urheilutähtiä sekä tunnettuja eläinhahmoja, kuten Onni Orava, Apsi Apina ja Ville Viking.” kertoo tapahtuman järjestelyistä vastaavan Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa.

Tapahtumaan tulee Eagle Junior Karting –rata, jossa ajotaitojaan pääsee testaamaan maksutta (kokorajoitus n. 120-150 cm). Tapahtumassa voi ajella myös polkuautoilla.

Hevosten ystäville tarjolla on talutusratsastusta ja keppihevosesterata.

Päivän aikana 2WBMX:n ajajat esittävät taitavia street- sekä flatland -temppuja BMX-pyörillä. Ajajat ovat BMX freestylen SM-mitalisteja ja siten Suomen huippuja alallaan.

Tapahtuma-alueelle rakennettavalla radalla Parkour-ohjaajat esittelevät taituruuttaan sekä opastavat yleisöä lajin saloihin.

Näytteilleasettajat esittelevät toimintaansa pysäköintialueella ja ilahduttavat kaiken ikäistä yleisöä erilaisilla kilpailuilla, tarjouksilla sekä yllättävillä tempauksilla. Viranomaisetkin ovat lupautuneet esittämään näytöksiä työtehtävien salliessa.

Tänä vuonna tapahtuma-alue on sijoitettu niin, että parkkihalliin ja Prisman taakse ajaminen sujuu normaaliin tapaan.

Tapahtuma Facebookissa: Sutela Action

Puotipäivät 7.-17.3.2018

Puotipäivät-kampanjaa vietetään Kotkassa neljättä kertaa, ensimmäistä kertaa keväällä. Kampanja on voimassa 7.-17.3.2018. Mukana on tälläkin kertaa mukava määrä yrityksiä eri puolilta Kotkaa.

Nyt viimeistään kannattaa tutustua Puotipäivät-liikkeisiin, sillä osallistuvissa liikkeissä voi osallistua 100 euron lahjakortin arvontaan. Kerro myös myyjälle kampanjan tunnuslause ”Ihastu paikalliseen”, niin saatat saada pienen yllätyksen.

Kaikki osallistuvat liikkeet löytyvät Puotipäivät-sivulta, www.puotipaivat.fi. Puotipäivät löytyy myös Facebookista: www.facebook.com/puotipaivat

Kampanjan teemana on tänäkin vuonna tärkeä henkilökohtainen viesti, Ihastu paikalliseen!

Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa kertoo, että kampanja on otettu vuosittain mahtavasti vastaan kaupunkilaisten sekä turistien puolelta. Kampanjan keskeisiä tavoitteita ovat positiivinen vuorovaikutus yrittäjien ja kaupunkilaisten välillä, sekä meidän upean kaupungin moninaisuuden korostaminen yritysten näkökulmasta. Kansa muistuttaa myös, että antamalla palautetta yrittäjille rakentavasti, pystyvät he kehittämään palveluitaan asiakkaiden haluamaan suuntaan ja näin pystytään pitämään rikas tarjonta monipuolisia yrityksiä kaupunkimme elinvoimaisuuden edistäjinä.

Puotipäivät-liikkeet ja Kotkan Kauppatie ry toivottavat kaikki kaupunkilaiset tervetulleiksi ostoksille paikallisiin liikkeisiin!

Ihastu paikalliseen!

 

kaikkilogot2018.jpg

Avain Jouluun -tunnustus 2017

Kotkan Kauppatie ry on vuodesta 2009 asti jakanut vuosittain Avain Jouluun –tunnustuksen.

Tunnustus jaetaan positiivisesta asenteesta, hyvän mielen tuottamisesta tai tunnelmasta henkilölle tai yhteisölle. Tunnustuksen merkkinä toimii takoraudasta tehty puoli metriä pitkä jouluavain, jonka on tehnyt seppä Antti Liakka. Avain toimii kiertopalkintona.

Tunnustuksen ovat aiemmin saaneet:

2009 Henry Lindelöf
2010 Maritta Pellava
2011 Michael Baumberger
2012 Kotkan ja Karhulan Latu
2013 Marko Knuuttila
2014 Martti Jussi-Pekka
2015 Kotkan Nuorkauppakamari
2016 Tanssikoulu Vikman

Avain Jouluun -tunnustus annetaan vuonna 2017 Kotkan kaupungin puistotoimelle vuotuisesta himmeliperinteestä.

Himmeleistä on muodostunut Kotkalle omaleimainen erityispiirre ja puistotoimen käsityönä tehtyjä himmeleitä löytyykin nykyään useasta kaupunginosasta. Erityismaininnan raati antaa Lehmuskujan huikeasta asettelusta, joka vuosittain luo joulumieltä kaupunkilaisille sekä turisteille. Lehmuskujan himmelit edistävät osaltaan erinomaisesti Kotkan mainetta ja kaupunkikuvaa.

Avain Jouluun – tunnustus jaettiin lauantaina 25.11. Kotkan joulunavauksen yhteydessä Kotkan kauppatorilla. Kuvassa Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa ja Kotkan kaupungilta Heikki Laaksonen ja Hannu Murto-Unkila.

avain2017face.JPG

MATKUSTA PIPARILLA

Tule joulunavaustapahtumiin joulupiparilla

Kotkan paikallisliikenteessä voi maksaa bussimatkan joulupiparilla kahtena jouluavauslauantaina klo 6-18 välisenä aikana. Kampanja on voimassa lauantaina 18.11., jolloin mm. Karhulassa vietetään joulunavausta ja Prisman kuusi saa juhlavan jouluvalaistuksen sekä 25.11., jolloin joulunavausta voi saapua juhlimaan Kotkan keskustaan sekä samalla ihailla vaikka torin upeaa jouluvalaistusta sekä Keskuskadun lehmuskujan maineikasta himmelikujaa. Kampanja on voimassa molempina päivinä klo 6-18 ja koskee Waltti-liikennettä, ei siis esim. kaukovuoroja.

Kotkan Kauppatie ry:n toiminnanjohtaja Samuli Kansa esitti Kotkan kaupungin liikennepäällikkö Simo Virtaselle idean bussimatkan maksamisesta joulupiparilla Kotkassa. Virtanen innostui ideasta ja nyt se toteutetaan kahtena peräkkäisenä lauantaina. Tarkoituksena on luoda hyvää joulumieltä ja mahdollistaa kaikkien liikkuminen kaupungissa. Samalla halutaan tuoda esille ympäristöystävällisempää joukkoliikennettä ja mahdollistaa kaikille pääsyn joulunavaustapahtumiin. Kotkan kaupunki tarjoaa tämän edun kaupunkilaisille. Idea bussimatkan maksamisesta joulupiparilla on ollut aiemmin käytössä ainakin Matkahuollolla.  

Mikä tahansa pipari ei käy, maksuvälineenä käy vain joulupipari. Piparia ei tarvitse koristella, mutta koristeltu pipari ilahduttaa enemmän. Meno-paluun tarvitaan tietysti 2 piparia. Piparilla ei saa vaihto-oikeutta.

joulupiparimainos.jpg

Viihtyisä Kotka –kunniakirja MeriSetille

Tämän vuotuinen Viihtyisä Kotka -kunniakirja on myönnetty MeriSet Itäisen Suomenlahden Risteilyille. Tunnustuksen myöntää vuosittain Kotkan Kauppatie ry aktiivisesta ja luovasta toiminnasta kaupungin viihtyisyyden lisäämiseksi.

Kunniakirjan perusteina on Jaana ja Kari Auvisen innovatiivinen ja pitkäaikainen hyvä työ matkailun, turismin sekä kotiseudun hyväksi. Perusteissa huomioitiin myös heidän jokiristeilynsä, joka yhdistää kaksi Kotkan keskeisintä kaupallista keskusta sekä kaksi upeaa kaupunkipuistoa, Sapokan ja Jokipuiston.

Kari Auvinen perusti saaristoristeily-yrityksen vuonna 1981 ja aloitti reittiliikenteen yhdellä aluksella Vehkalahden Mäntlahdesta Tammion kalastajakylään ja Kuorsaloon. Tällä hetkellä MeriSet tekee kolmella aluksella (M/s Vikla I, M/s Vikla II, M/s Vikla III) tilausristeilyjä ryhmille, yleisöristeilyjä yksittäisille matkailijoille sekä reittiliikennettä Tammion kalastajakylään ja Ulkotammion kansallispuistoon.

Viime kesänä lanseeratut ja suuren suosion saavuttaneet Kymijokiristeilyt Sapokan ja Karhulan Jokipuiston välillä jatkuvat tänäkin kesänä. Päiväristeilyjen lisäksi tarjolla on kaksi iltaristeilyä heinäkuussa. MeriSet jatkaa tänä kesänä yli 40-vuotista, alkujaan Keijo Partasen käynnistämää perinnettä keskiviikkoiltojen viihteellisistä Kaunissaareen suuntautuvista risteilyistä.

Viihtyisä Kotka -kunniakirja nro 10 luovutettiin MeriSetin edustajille lauantaina 27.5., Karhulan torilla järjestetyn Karhulan Kevätpäivän yhteydessä.

 Aiemmat kunniakirjan saajat

Kotkan Kauppatie ry aloitti vuonna 2008 perinteen, jossa jaetaan vuosittain Viihtyisä Kotka –kunniakirja. Kunniakirjalla halutaan kiittää eri tahoja aktiivisesta toiminnasta kaupunkikuvan luovassa kehittämisessä, kannustaa muita vastaavaan toimintaan sekä nostaa vuosittain esiin luovuuden merkitystä asumisviihtyvyyden parantamisessa.
Aiemmin Viihtyisä Kotka -kunniakirjoilla on palkittu As Oy Kotkan Kirkkokatu 19, As Oy Kotkan Koulukatu 11, Karhulan Liikkeenharjoittajat ry, Veljekset Halonen ja Kotkan Seudun Osuuspankki, Agda Kolmijoen perikunnan kiinteistö ja Tiina Halonen, Katariinan asukastoimikunta, Peli-Karhut ry, Kymijoen Lohisoitto ry ja Urpo Koponen.

Kotkan superviikon tekevät kotkalaiset yhdessä

Kotkaan on tulossa varsinainen superviikko 10.–17.7.2017, jolloin kaupunkiin saapuu satojatuhansia vieraita Suomesta ja ulkomailta:

  • ma 10.7. saapuu italialaisen varustamon noin 3000 hengen laiva päiväristeilylle Hietaseen tai Mussaloon. Risteilyvieraat kuljetetaan satamasta kaupunkiin tai retkille.
  • ke - su 12. –16.7. Kotkan Meripäivät Kantasatamassa
  • to - su 13.–16.7. The Tall Ships Races purjelaivatapahtuma Kantasatamassa. Tapahtumaan odotetaan tulevan noin 2500 purjehtijaa ja yli 100 alusta jopa 20 maasta.
  • ma 17.7. saapuu italialaisen varustamon noin 3000 hengen laiva päiväristeilylle Hietaseen tai Mussaloon (risteilyvieraat kuljetetaan kaupunkiin tai retkille).
  • Lisäksi viikon aikana järjestetään *ship start up -festivaali nuorille yrittäjille 11.–13.7. Siihen on tulossa satoja nuoria startup-yrittäjiä ja mentoreita ympäri maailman.

Kaupunginjohtaja Henry Lindelöf kannustaa kaikkia kaupunkilaisia tekemään viikosta ikimuistoisen – ja tekemään yhdessä työtä sen eteen, että kaupunki on vetovoimainen myös jatkossa!

Kotkan Kauppatie ry tarjoaa yrityksille erilaisia #enjoykotka-mainospaketteja, joiden avulla yritykset pääsevät mukaan luomaan palvelevaa ja viihtyisää tapahtumaviikkoa.

Paketteihin kuuluu esimerkiksi julistepohjia, lippusiimaa tai isoja beach flag -lippuja. Suurimmissa paketeissa on mukana pääsy kansijuhlaan The Tall Ships Races -tapahtumaan osallistuvalle laivalle. Paketit tulevat myyntiin pian.

Lisätietoja: Kotkan Kauppatie ry toiminnanjohtaja Samuli Kansa, p. 044 344 0382, samuli.kansa(@)kotkankauppatie.fi

Lue lisää superviikosta ja tutustu #enjoykotka-paketteihin!

Avain Jouluun -tunnustus Tanssikoulu Vikmanille

Kotkan Kauppatie ry on vuodesta 2009 asti jakanut vuosittain Avain Jouluun –tunnustuksen. Tunnustus jaetaan positiivisesta asenteesta, hyvän mielen tuottamisesta tai tunnelmasta henkilölle tai yhteisölle. Tunnustuksen merkkinä toimii takoraudasta tehty puoli metriä pitkä jouluavain, jonka on tehnyt seppä Antti Liakka. Avain toimii kiertopalkintona.

 

Tunnustuksen ovat aiemmin saaneet:

2009 Henry Lindelöf
2010 Maritta Pellava
2011 Michael Baumberger

2012 Kotkan ja Karhulan Latu
2013 Marko Knuuttila
2014 Martti Jussi-Pekka
2015 Kotkan Nuorkauppakamari

 Avain Jouluun -tunnustus annetaan vuonna 2016 Tanssikoulu Vikmanille.

Tanssikoulu Vikman on perheyrityksenä toimiva yksityinen tanssikoulu, jossa pääopettajina toimivat Mikko, Katri ja Emma Vikman. Tanssikoulun päämääränä on antaa asiakkailleen uusia elämyksiä, nautintoja, tanssin iloa ja onnistumisen kokemuksia.

Avain Jouluun -tunnustus haluttiin antaa Tanssikoulu Vikmanille heidän monivuotisesta sekä monipuolisesta joulu-ja tanssiohjelmistostaan. Vikmanit luovat ihastuttavaa joulutunnelmaa tanssin kautta mm. joulunavaustapahtumissa ja suosituissa joulunäytöksissä.

Tanssikoulun tanssitaiteesta pääsee vuosittain nauttimaan lukuisat kaupunkilaiset.

 Avain Jouluun – tunnustus jaetiin lauantaina 26.11. Kotkan joulunavauksen yhteydessä Kotkan kauppatorilla.