Avain Jouluun tunnustus Joulupuulle

Vuosittain järjestettävän Joulupuu -hyväntekeväisyyskeräyksen avulla kerätään lahjoja kotkalaisille vähävaraisille lapsille ja nuorille. Yhdeksättä kertaa järjestettävä keräys toteutetaan yhteistyössä Kotkan kaupungin sosiaalitoimen sekä alueen seurakuntien kanssa, jotka huolehtivat lahjat niitä tarvitseville lapsille. 

Keräyksen suojelijana toimii kaupunginjohtaja Henry Lindelöf. Avain Jouluun – tunnustus jaettiin lauantaina 28.11 Kotkan Joulun Avajaisten yhteydessä Kotkan Kaupunginteatterin edustalla klo 11.00. 

Kotkan Kauppatie on vuodesta 2009 asti jakanut vuosittain Avain Jouluun –tunnustuksen. Tunnustus jaetaan vuosittain yksityishenkilölle tai yhteisölle, joka on toiminut hyvän joulumielen lähettiläänä ja luonut Kotkaan joulun tunnelmaa. Tunnustuksen merkkinä toimii takoraudasta tehty puoli metriä pitkä jouluavain, jonka on tehnyt seppä Antti Liakka. Avain toimii kiertopalkintona.

Tunnustuksen ovat aiemmin saaneet:
2009 Henry Lindelöf
2010 Maritta Pellava
2011 Michael Baumberger
2012 Kotkan ja Karhulan Latu
2013 Marko Knuuttila
2014 Martti Jussi-Pekka