Avain Jouluun -tunnustus 2017

Kotkan Kauppatie ry on vuodesta 2009 asti jakanut vuosittain Avain Jouluun –tunnustuksen.

Tunnustus jaetaan positiivisesta asenteesta, hyvän mielen tuottamisesta tai tunnelmasta henkilölle tai yhteisölle. Tunnustuksen merkkinä toimii takoraudasta tehty puoli metriä pitkä jouluavain, jonka on tehnyt seppä Antti Liakka. Avain toimii kiertopalkintona.

Tunnustuksen ovat aiemmin saaneet:

2009 Henry Lindelöf
2010 Maritta Pellava
2011 Michael Baumberger
2012 Kotkan ja Karhulan Latu
2013 Marko Knuuttila
2014 Martti Jussi-Pekka
2015 Kotkan Nuorkauppakamari
2016 Tanssikoulu Vikman

Avain Jouluun -tunnustus annetaan vuonna 2017 Kotkan kaupungin puistotoimelle vuotuisesta himmeliperinteestä.

Himmeleistä on muodostunut Kotkalle omaleimainen erityispiirre ja puistotoimen käsityönä tehtyjä himmeleitä löytyykin nykyään useasta kaupunginosasta. Erityismaininnan raati antaa Lehmuskujan huikeasta asettelusta, joka vuosittain luo joulumieltä kaupunkilaisille sekä turisteille. Lehmuskujan himmelit edistävät osaltaan erinomaisesti Kotkan mainetta ja kaupunkikuvaa.

Avain Jouluun – tunnustus jaettiin lauantaina 25.11. Kotkan joulunavauksen yhteydessä Kotkan kauppatorilla. Kuvassa Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa ja Kotkan kaupungilta Heikki Laaksonen ja Hannu Murto-Unkila.

avain2017face.JPG