Viihtyisä Kotka –kunniakirja MeriSetille

Tämän vuotuinen Viihtyisä Kotka -kunniakirja on myönnetty MeriSet Itäisen Suomenlahden Risteilyille. Tunnustuksen myöntää vuosittain Kotkan Kauppatie ry aktiivisesta ja luovasta toiminnasta kaupungin viihtyisyyden lisäämiseksi.

Kunniakirjan perusteina on Jaana ja Kari Auvisen innovatiivinen ja pitkäaikainen hyvä työ matkailun, turismin sekä kotiseudun hyväksi. Perusteissa huomioitiin myös heidän jokiristeilynsä, joka yhdistää kaksi Kotkan keskeisintä kaupallista keskusta sekä kaksi upeaa kaupunkipuistoa, Sapokan ja Jokipuiston.

Kari Auvinen perusti saaristoristeily-yrityksen vuonna 1981 ja aloitti reittiliikenteen yhdellä aluksella Vehkalahden Mäntlahdesta Tammion kalastajakylään ja Kuorsaloon. Tällä hetkellä MeriSet tekee kolmella aluksella (M/s Vikla I, M/s Vikla II, M/s Vikla III) tilausristeilyjä ryhmille, yleisöristeilyjä yksittäisille matkailijoille sekä reittiliikennettä Tammion kalastajakylään ja Ulkotammion kansallispuistoon.

Viime kesänä lanseeratut ja suuren suosion saavuttaneet Kymijokiristeilyt Sapokan ja Karhulan Jokipuiston välillä jatkuvat tänäkin kesänä. Päiväristeilyjen lisäksi tarjolla on kaksi iltaristeilyä heinäkuussa. MeriSet jatkaa tänä kesänä yli 40-vuotista, alkujaan Keijo Partasen käynnistämää perinnettä keskiviikkoiltojen viihteellisistä Kaunissaareen suuntautuvista risteilyistä.

Viihtyisä Kotka -kunniakirja nro 10 luovutettiin MeriSetin edustajille lauantaina 27.5., Karhulan torilla järjestetyn Karhulan Kevätpäivän yhteydessä.

 Aiemmat kunniakirjan saajat

Kotkan Kauppatie ry aloitti vuonna 2008 perinteen, jossa jaetaan vuosittain Viihtyisä Kotka –kunniakirja. Kunniakirjalla halutaan kiittää eri tahoja aktiivisesta toiminnasta kaupunkikuvan luovassa kehittämisessä, kannustaa muita vastaavaan toimintaan sekä nostaa vuosittain esiin luovuuden merkitystä asumisviihtyvyyden parantamisessa.
Aiemmin Viihtyisä Kotka -kunniakirjoilla on palkittu As Oy Kotkan Kirkkokatu 19, As Oy Kotkan Koulukatu 11, Karhulan Liikkeenharjoittajat ry, Veljekset Halonen ja Kotkan Seudun Osuuspankki, Agda Kolmijoen perikunnan kiinteistö ja Tiina Halonen, Katariinan asukastoimikunta, Peli-Karhut ry, Kymijoen Lohisoitto ry ja Urpo Koponen.