Viihtyisä Kotka -kunniakirja 2018 Karhulan Työväennäyttämölle

Vuoden 2018 Viihtyisä Kotka -kunniakirja on myönnetty Karhulan Työväennäyttämölle. Tunnustuksen myöntää vuosittain Kotkan Kauppatie ry aktiivisesta ja luovasta toiminnasta kaupungin viihtyisyyden lisäämiseksi.


Kunniakirjan perusteina on erityisesti Kyminlinnan kesäteatterin pitkä, maineikas historia ja omaleimaisuus sekä Kulttuuritalo Kyminsuun hoitaminen laadukkaasti. Karhulan työväennäyttämön kesäteatteri Kyminlinnassa on tunnettu myös kaupunkirajojen ulkopuolella ja toimii näin Kotkan positiivisen maineen edistäjänä.

Karhulan Työväennäyttämö on perustettu 1898 ja viettää siis 120-vuotisjuhlaa tänä vuonna. Karhulan Työväennäyttämö valmistaa Kulttuuritalo Kyminsuuhun omia ja vireästi toimivan nuorten ryhmänsä esityksiä ja Kyminlinnan Kesäteatteriin 1-2 näytelmää vuosittain. Karhulan Työväennäyttömö vastaa Kulttuuritalo Kyminsuun toiminnan pyörittämisestä ja tuottaa sinne myös laadukkaita vierailuesityksiä.

Juhlavuottaan viettävän Karhulan Työväennäyttämön toimintaan voi tutustua monella tapaa tänäkin vuonna. Kulttuuritalo Kyminsuussa on Teatteritaidetta vuodesta 1898 –näyttely, jossa on esillä näytelmäjulisteita ja valokuvia vuosien varrelta. Kyminlinnan kesäteatterissa esitetään tänä vuonna näytelmä Lokki, joka on Ari-Pekka Lahden uudelleen käsikirjoittama hauska musiikillinen versio Anton Tshehovin näytelmästä Lokki. Näytelmän ensi-ilta on 15.7.

Syksyllä 2018 toteutetaan näyttelijätyön koulutus, johon liittyen valmistuu näytelmä. 

Viihtyisä Kotka -kunniakirja nro 11 luovutettiin Karhulan Työväenäyttämön edustajille lauantaina 26.5. Karhulan torilla järjestetyn Karhulan Kevätpäivän yhteydessä.

viihtyisakotka2018.jpg