Lehmuskujan Fiesta

Lehmuskujan Fiesta on kesän iloisin festivaali, joka yhdistää Street Food Fiesta –katuruokatapahtuman, pienpanimot, musiikin ja tanssin 13.-16.6.2018 Kotkan Lehmuskujalla Sibeliuksenpuiston laidalla. Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa iloitsee, että tapahtuma saatiin järjestymään Lehmuskujalle ja vielä näin monipuolisena kokonaisuutena. Tapahtuman sijoittuminen kesäkuun puoliväliin pidentää mukavasti tapahtumakesää. Kaupunkilaiset ovat toivoneet tapahtumia Lehmuskujalle ja uskomme tapahtuman tuovan runsaasti iloa kaupunkilaisille ja positiivista tunnettuutta kaupungille, Kansa jatkaa.

Pienpanimot Kotka Steam Brewery, Humalove Brewing Helsingistä ja Pyynikin Käsityöläispanimo Tampereelta tuovat oluensa maisteltaviksi tapahtumaan. Pienpanimoilla on yhteinen anniskelualue. Lasipantti maksaa 5 €, jonka saa takaisin lasin palauttaessaan. Kotka Steam Breweryn Kari-Jukka ”Kärsä” Koivistoinen kehuu mukaan tulevia pienpanimoita hauskoiksi, innovatiivisiksi ja erittäin laadukkaiksi.

Tapahtuman kävijöitä viihdyttää monipuolinen jazziin painottuva musiikkiohjelmisto. Esiintymässä ovat mm. Ella Tepponen, Toni Eurasto, Jallu Sundelin ystävineen ja Tri Tolvanen Organ Treatment. Lauantaina klo 12.15-16 välisenä aikana esiintyy Circus Hulluapina, mikä ilahduttaa etenkin perheen pienimpiä. Tanssista tapahtumassa vastaavat Kotkan tanssiyhdistys Moven energinen tanssiryhmä ja Kymen Flamenco ry.

Street Food Fiestan katuruokakojut palvelevat päivittäin klo 10-20.

Street Food Fiestan mukana saapuu tänä kesänä Greek Village. Kreikkalaisen kylän viidestä kojusta voi ostaa esimerkiksi herkullisia gyroksia, maittavaa moussakaa, lihavartaita ynnä muita perinteisiä ruokia. Kylässä sijaitsee myös kreikkalainen kahvila, leipomo ja kauppa, joiden valikoimissa on niin ikään Kreikasta tuttuja tuotteita: oliiveja, mausteita, öljyjä, hunajaa sekä kahvia ja leivonnaisia paikan päällä nautittavaksi tai kotiin vietäväksi. Tarjolla on monipuolinen valikoima muitakin herkkuja Aasiasta, Euroopasta, Afrikasta ja Amerikasta.

Tapahtumassa esitellään kansainvälisen palveluliiketoiminnan koulutusta ja työmahdollisuuksia.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kotkan Kauppatie ry, Gourmet Garden Oy ja Kotka Steam Brewery.

Lehmuskujan_Fiesta_juliste.jpg