Kotkan superviikon tekevät kotkalaiset yhdessä

Kotkaan on tulossa varsinainen superviikko 10.–17.7.2017, jolloin kaupunkiin saapuu satojatuhansia vieraita Suomesta ja ulkomailta:

  • ma 10.7. saapuu italialaisen varustamon noin 3000 hengen laiva päiväristeilylle Hietaseen tai Mussaloon. Risteilyvieraat kuljetetaan satamasta kaupunkiin tai retkille.
  • ke - su 12. –16.7. Kotkan Meripäivät Kantasatamassa
  • to - su 13.–16.7. The Tall Ships Races purjelaivatapahtuma Kantasatamassa. Tapahtumaan odotetaan tulevan noin 2500 purjehtijaa ja yli 100 alusta jopa 20 maasta.
  • ma 17.7. saapuu italialaisen varustamon noin 3000 hengen laiva päiväristeilylle Hietaseen tai Mussaloon (risteilyvieraat kuljetetaan kaupunkiin tai retkille).
  • Lisäksi viikon aikana järjestetään *ship start up -festivaali nuorille yrittäjille 11.–13.7. Siihen on tulossa satoja nuoria startup-yrittäjiä ja mentoreita ympäri maailman.

Kaupunginjohtaja Henry Lindelöf kannustaa kaikkia kaupunkilaisia tekemään viikosta ikimuistoisen – ja tekemään yhdessä työtä sen eteen, että kaupunki on vetovoimainen myös jatkossa!

Kotkan Kauppatie ry tarjoaa yrityksille erilaisia #enjoykotka-mainospaketteja, joiden avulla yritykset pääsevät mukaan luomaan palvelevaa ja viihtyisää tapahtumaviikkoa.

Paketteihin kuuluu esimerkiksi julistepohjia, lippusiimaa tai isoja beach flag -lippuja. Suurimmissa paketeissa on mukana pääsy kansijuhlaan The Tall Ships Races -tapahtumaan osallistuvalle laivalle. Paketit tulevat myyntiin pian.

Lisätietoja: Kotkan Kauppatie ry toiminnanjohtaja Samuli Kansa, p. 044 344 0382, samuli.kansa(@)kotkankauppatie.fi

Lue lisää superviikosta ja tutustu #enjoykotka-paketteihin!

Avain Jouluun -tunnustus Tanssikoulu Vikmanille

Kotkan Kauppatie ry on vuodesta 2009 asti jakanut vuosittain Avain Jouluun –tunnustuksen. Tunnustus jaetaan positiivisesta asenteesta, hyvän mielen tuottamisesta tai tunnelmasta henkilölle tai yhteisölle. Tunnustuksen merkkinä toimii takoraudasta tehty puoli metriä pitkä jouluavain, jonka on tehnyt seppä Antti Liakka. Avain toimii kiertopalkintona.

 

Tunnustuksen ovat aiemmin saaneet:

2009 Henry Lindelöf
2010 Maritta Pellava
2011 Michael Baumberger

2012 Kotkan ja Karhulan Latu
2013 Marko Knuuttila
2014 Martti Jussi-Pekka
2015 Kotkan Nuorkauppakamari

 Avain Jouluun -tunnustus annetaan vuonna 2016 Tanssikoulu Vikmanille.

Tanssikoulu Vikman on perheyrityksenä toimiva yksityinen tanssikoulu, jossa pääopettajina toimivat Mikko, Katri ja Emma Vikman. Tanssikoulun päämääränä on antaa asiakkailleen uusia elämyksiä, nautintoja, tanssin iloa ja onnistumisen kokemuksia.

Avain Jouluun -tunnustus haluttiin antaa Tanssikoulu Vikmanille heidän monivuotisesta sekä monipuolisesta joulu-ja tanssiohjelmistostaan. Vikmanit luovat ihastuttavaa joulutunnelmaa tanssin kautta mm. joulunavaustapahtumissa ja suosituissa joulunäytöksissä.

Tanssikoulun tanssitaiteesta pääsee vuosittain nauttimaan lukuisat kaupunkilaiset.

 Avain Jouluun – tunnustus jaetiin lauantaina 26.11. Kotkan joulunavauksen yhteydessä Kotkan kauppatorilla.  

Kotkan Kauppatien uusi hallitus 2017-2018

Kotkan Kauppatie ry:n vuosikokous pidettiin elokuvateatteri Kinopalatsissa 23.11.2016. Neljä vuotta Kauppatien hallituksen puheenjohtajana menestyksekkäästi toiminut Kirsi Tuomala (Bauer Media) halusi antaa tilaa uudelle puheenjohtajalle. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti hallituksessa vuodesta 2013 toiminut Marko Sinkkonen (Oma Säästöpankki). Erovuoroisten jäsenien tilalle valittiin Päivi Leijamaa (Karhulan Helmi), Kirsi Tuomala, Sari Puhilas (Kauppakeskus Pasaati) ja Anne Sjögren (Keittiötarvikeliike Purnukka). Hallituksen varsinaisen jäsenen Kari Makkosen (Kotkan kaupunki) tilalle siirtyy varajäsenenä aiemmin toiminut Marja Kukkonen (Kotkan kaupunki).

Kotkan Kauppatie ry:n hallitus vuosille 2017-2018:

Puheenjohtaja Marko Sinkkonen, Oma Säästöpankki
Marja Kukkonen, Kotkan kaupunki

Jari Klaus, Kymen Seudun Osuuskauppa
Tero Toivonoja, Intersport Kotka
Ismo Räty, Sechouse Oy
Harri Koskinen, Kaakon Viestintä Oy
Päivi Leijamaa, Karhulan Helmi ky
Kirsi Tuomala, Bauer Media Oy
Sari Puhilas, Kauppakeskus Pasaati
Anne Sjögren, Keittiötarvikeliike Purnukka

Kotkan Joulunavausta juhlitaan lauantaina 26.11. klo 11 – 14

Joulu saapuu Kotkaan, Kauppakeskus Pasaatiin ja Kotkan liikkeisiin. Kotkan kauppatori kävelykatuineen muuttuu jouluiseksi tapahtumakeskukseksi. Kotkaan tunnelmaa luovat myös jouluiset näyteikkunat.

 

Musiikkia, tiernapojat, joulupuuroa, ratsastusta ja paljon muuta! 

 

Kotkan Joulun Avajaiset tarjoavat paljon jouluista ohjelmaa kaikenikäisille. Tiernapojat esittävät tutun laulunäytelmänsä ja Poplaulu Harmonian taitava tonttukuoro tuo lavalle Laulavan joulukortin. Pukin postikonttori on avoinna ja odottaa joululahjatoiveita Korvatunturille. Lahjatoiveet voi kuiskata myös suoraan joulupukille, joka on tavattavissa tuvassaan. Torilla pääsee myös ratsastamaan poneilla.

Avain Jouluun – tunnustus jaetaan jo kahdeksannen kerran kotkalaiselle hyvän mielen lähettiläälle. Kaupungin joulutervehdyksen välittää kehitysjohtaja Terhi Lindholm.

Kotkan kaupunki tarjoaa jouluista Meripäiväpuuroa 500 ensimmäiselle!

Kotkan Kauppatie ry yhteistyökumppaneineen luo kauppatorin ja kävelykadun alueelle tunnelmallisen ja vaikuttavan jouluvalaistuksen.

Muutokset mahdollisia

Kiitos Puotipäivistä!

Puotipäivät-kampanjaa vietettiin Kotkassa toista kertaa koko lokakuun ajan. Mukana oli 60 (35 vuonna 2015) yritystä ympäri Kotkaa.

Uutuutena liikkeissä oli jaossa lehtiä, joissa on jokaisen yrityksen tarjous. Tarjouslehden tarjoukset ja suuri osa kaupunkilehti Ankkurissa olleista tarjouksista ovat voimassa vuoden 2016 loppuun asti.

Kotkan Kauppatie ry:n toiminnanjohtajan Samuli Kansan mukaan kampanja sai paljon positiivista julkisuutta. Kampanjan aikana tuli paljon yhteydenottoja, joissa yritykset toivoivat voivansa osallistua kampanjaan ensi vuonna. Kansa haluaa kiittää kaikkia Puotipäivät-kampanjaan osallistuneita puoteja, asiakkaita sekä kampanjan kummeina toimineita tahoja: kaupunkilehti Ankkuri, Oma Säästöpankki, OmaKodit, Cursor ja Iskelmä.

Puotipäivät-kampanjakuukausi päättyi hyvissä tunnelmissa ja missio kotkalaisen kaupallisuuden edistämiseksi jatkuu. Puotipäivät-teema tuodaan esille seuraavan kerran Black Fridayna eli 25.11.2016.

Puotipäivät-liikkeet ja Kotkan Kauppatie ry toivottavat kaikki kaupunkilaiset tervetulleiksi myös jouluostoksille paikallisiin liikkeisiin! Eläköön paikallinen!

PUOTIPÄIVÄT KOKO LOKAKUUN

Puotipäivät on kotkalaisten kivijalkayritysten oma kampanjakuukausi, jonka aikana haluamme rohkaista kaikkia tutustumaan paikallisiin kivijalkayrityksiin ja yrittäjiin. Poikkea puodissa, tee löytöjä, tutustu monipuoliseen tarjontaan ja palveluihin, seikkaile ympäri Kotkaa ja ihastu paikallisesti! Puotipäivissä on mukana 60 paikallista yritystä. Tutustu liikkeisiin www.puotipaivat.fi! Puotipäivien aikana liikkeissä erinomaisia tarjouksia. Liikkeissä on jaossa kaikkien liikkeiden tarjoukset sisältäviä tarjouskuponkivihkoja. Hae vihko itsellesi ja hyödynnä tarjoukset! 

Ollaan ylpeitä Kotkasta!

Ympäristö, asukkaat ja paikalliset yritykset tekevät kaupungistamme uniikin. Kivijalkayrityksillä, kahviloilla ja ravintoloilla on erityisen tärkeä rooli kaupunkikulttuurin kehittymisessä.

Tuetaan paikallista!

Jo pienelläkin kulutusmuutoksella on suuri merkitys alueen hyvinvointiin! Kampanjan teemoja ovat Eläköön paikallinen, Valinnoilla on väliä, Miä sydän Kotka - Sijoita seutuun ja Ihastu paikalliseen.

#munkotka-valokuvakilpailun voitti Aija Widemark

#munkotka-valokuvakilpailun voittajakuvaksi valittiin Aija Widemarkin kuva ”Kotkalaisten syyskuu”.  

Aija palkittiin 10.9.2016 Fashion Night –tapahtuman yhteydessä Kauppakeskus Pasaatissa, jossa kaikki kilpailukuvat ovat nyt esillä. Tilaisuudessa olivat mukana tuomaristosta Sofia Virtanen, Jere Hietala ja Marko Paananen.

Yleisöäänestyksen Facebookissa voitti Kati Ilmosen kuva ”Syksy”.

Kiitos kaikille kilpailuun kuvansa lähettäneille ja kuvia äänestäneille!

Fashion Night 9.-10.9.2016 Kotkan keskustassa

Kaupunkitapahtuma Fashion Night valtaa Kotkan keskustan jo yhdeksännen kerran. Ohjelmassa mm. muotinäytöksiä, mallikilpailu, korkkarijuoksukilpailu ja Danny & D'Voices -konsertti.

Tervetuloa tutustumaan upeaan syksyn muotiin ja nauttimaan hienosta ohjelmasta!

OHJELMA

Perjantai 9.9.2016

Klo 14-21 Model Hunt-2016 kansainvälinen casting/koekuvaus uusille kasvoille

klo 18 FASHION NIGHT -AVAJAISET Kotkan kauppatori

klo 1830 Karhulan Läntinen soittokunta Kotkan kauppatori

klo 19 SUPERMODEL INTERNATIONAL 2016 –mallikilpailu & Fashion Show Kauppakeskus Pasaati

klo 1930 Neemu & Rupert Kotkan kauppatori 

klo 20 SUPERMODEL INTERNATIONAL 2016 –mallikilpailun finaali Kauppakeskus Pasaati

VESALA Amarillo Kotka


Lauantai 10.9.2016

klo 10-14 FASHION-KIRPPIS Kotkan kauppatori (säävaraus)

klo 11 MUODIN VUOSIKYMMENET FASHION SHOW juontajana Vappu Pimiä Kauppakeskus Pasaati

klo 1130 #MUNKOTKA-valokuvakilpailun voittajan julkaisu, valokuvaaja Jere Hietalan haastattelu Kauppakeskus Pasaati

klo 12 Korkkarijuoksu & leuanvetokilpailu yhteistyössä Hyväntuulen Kuntoklubi Kotkan kauppatori

klo 1230 Scandinavian Hunks & Babes Kotkan kauppatori

klo 13 Saturday Night Fever - Lauantai-illan huumaa Kotkan Kaupunginteatteri

klo 14 TREND SHOW SYKSY 2016 juontajana Vappu Pimiä Kauppakeskus Pasaati

klo 1430 Showtanssiryhmä NEMESIS Kotkan kauppatori

klo 15 DANNY & D’Voices Kotkan kauppatori 

klo 16 Stella Christine Kotkan kauppatori

klo 18 Saturday Night Fever - Lauantai-illan huumaa Kotkan Kaupunginteatteri

klo 21 Saturday Night Fever –jatkobileet Players Sports Bar

 

Muutokset mahdollisia.

#munkotka-valokuvakilpailu

Kotkan Kauppatie ry järjestää #munkotka-valokuvakilpailun osana 10-vuotisjuhlavuottaan. Kilpailun avulla halutaan järjestää kotkalaisille sekä vieraileville turisteille mahdollisuus nähdä Kotkaa myös ”toisten silmin”. Tarkoituksena on tuoda esille Kotkasta positiivista ja persoonallista näkökulmaaVoittajakuvan valintaan osallistuu yleisöäänien lisäksi tuomaristo, jossa jäseninä on mm. valokuvaaja Sofia Virtanen, Kotkan Kauppatie ry:n toiminnanjohtaja Samuli Kansa ja maineikas kotkalainen valokuvaaja Jere Hietala. Puheenjohtajana tuomaristossa toimii Sofia Virtanen, joka on ollut suunnittelemassa kilpailua.

Tutustu kilpailun sääntöihin ja osallistu!

#munkotka-valokuvakilpailun säännöt

1. #munkotka-valokuvakilpailun järjestää Kotkan Kauppatie ry (myöhemmin järjestäjä). Kilpailun tarkoituksena on tuoda esiin positiivisia asioita Kotkasta kotkalaisten silmin. Kilpailu on avoin kaikille. Kilpailuun osallistutaan digikuvilla. Sama henkilö voi osallistua kilpailuun yhdellä kuvalla. Voittajakuva valitaan tuomariston ja yleisöäänien perusteella. Tuomariston puheenjohtajana toimii valokuvaaja Sofia Virtanen.

2. Kilpailuun voi osallistua 20.5.-10.8.2016 välisenä aikana (osallistumisaikaa on jatkettu).

3. Kilpailukuvan tulee olla osallistujan itsensä ottama ja kuvaajalla on oltava kuvaan täydet oikeudet. Kotirauhan tms. suojan piirissä kuvatuilta henkilöiltä on oltava lupa kuvan julkaisuun. Alle 18-vuotiailta kuvissa esiintyviltä pitää olla vanhempien suostumus. Kuva ei saa rikkoa Suomen lainsäädäntöä, tekijänoikeuksia, muita immateriaalioikeuksia eikä se saa olla loukkaava, epäsiveellinen tai hyvien tapojen vastainen. Järjestäjällä on oikeus poistaa sopimattomat kuvat.

4. Kilpailukuva lähetään sähköpostilla osoitteeseen munkotka(@)kotkankauppatie.fi. Viestin aiheeksi tulee kirjoittaa #munkotka ja viestiosaan kuvan nimi, kuvaajan nimi, puhelinnumero ja osoitetiedot.

5. Kilpailukuvat tulee lähettää JPEG-muodossa matalaresoluutiokuvina (pitkä sivu 1600 pikseliä, resoluutio 72 dpi). Järjestäjä pyytää tarvittaessa näyttelyyn valituista kuvista korkearesoluutiokuvat.

6. Tuomariston ja yleisöäänestyksen suosikkikuvista järjestetään näyttely 10.9.2016 alkaen. Näyttelyyn valittujen kuvien kuvaajilta pyydetään erikseen kirjallinen kuvaus kilpailukuvastaan näyttelyyn.   

7. Kilpailun järjestäjällä on oikeus käyttää kilpailuun lähetettyjä kuvia omassa viestinnässään (internet, mainonta, sosiaalinen media jne.) ja näyttelyssä ilman erillistä suostumusta tai korvausta. Kuvien luvaton luovuttaminen kolmannelle osapuolelle on kielletty. Kilpailuun osallistuvien kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.

8. Kilpailun voittaja selviää tuomariston ja yleisöäänestyksen äänien perusteella. Yleisöäänestyksen äänet vastaavat yhtä tuomariääntä. Yleisöäänestys on #munkotka Facebook-sivuilla 20.8.2016 asti. Voittajakuva julkaistaan 9.-10.9.2016 Fashion NIght –tapahtuman yhteydessä.

9. Kilpailun voittaja saa palkinnoksi 200 euron lahjakortin valitsemaansa Kotkan Kauppatie ry:n jäsenyritykseen. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi ja se tulee lunastaa vuoden 2016 aikana. Yleisöäänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan 50 euron lahjakortti. Voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti ja heidän nimensä julkaistaan Kotkan Kauppatien netti- ja facebook-sivuilla.

10. Järjestäjä ei vastaa tietoteknisistä tai muista vastaavista ongelmista, jotka estävät kilpailuun osallistumisen.

Nämä kilpailun säännöt koskevat kaikkia osallistujia. Lähettämällä kuvan sähköpostitse #munkotka-otsikolla kaikki osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä.

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden sääntömuutoksiin.

11. Rekisteriseloste

Rekisterinpitäjä: Kotkan Kauppatie ry
Sähköposti: info(@)kotkankauppatie.fi
www-osoite: http://www.kotkankauppatie.fi/

Rekisterin tietosisältö: Nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoitetiedot ja valokuva.

Tietolähteet:
Kilpailuosoitteeseen lähetetyt #munkotka-otsikolla saapuneet sähköpostit.

Rekisterin tarkoitus:
Tietoja käytetään Kotkan Kauppatie ry:n #munkotka-valokuvakilpailussa: voittajalle ja näyttelyyn päässeiden osallistujien tiedottaminen.

Tietojen luovutus: Tietoja ei luovuteta eteenpäin muille tahoille.

Samuli Kansa Kauppatien toiminnanjohtajaksi

41-vuotias kotkalainen Samuli Kansa on Kotkan Kauppatie ry:n uusi toiminnanjohtaja. Kauppatien hallitus valitsi Kansan 23 hakijasta, joista haastateltiin 10.

”Haimme tehtävään reipasta, aktiivista ja yrittäjähenkistä moniosaajaa ja Samuli Kansa osoittautui tällaiseksi. Hän on hyvin varma, päättäväinen ja asenne on kohdallaan. Lisäksi häneltä löytyy kokemusta ja laajat yhteistyöverkostot”, Kauppatien hallituksen puheenjohtaja Kirsi Tuomala luonnehtii.

Samuli Kansa on toiminut 15 vuotta kaupan alalla yrittäjänä sekä esimiehenä myynti- ja myynninjohtamistehtävissä. Hän on suorittanut kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnon. 

Tällä hetkellä Kansa työskentelee Kymenlaakson Osuuskaupassa ravintola Playersin esimiestehtävissä.

Hän aloittaa työnsä Kauppatien toiminnanjohtajana 2. toukokuuta.