Avain Jouluun -tunnustus 2017

Kotkan Kauppatie ry on vuodesta 2009 asti jakanut vuosittain Avain Jouluun –tunnustuksen.

Tunnustus jaetaan positiivisesta asenteesta, hyvän mielen tuottamisesta tai tunnelmasta henkilölle tai yhteisölle. Tunnustuksen merkkinä toimii takoraudasta tehty puoli metriä pitkä jouluavain, jonka on tehnyt seppä Antti Liakka. Avain toimii kiertopalkintona.

Tunnustuksen ovat aiemmin saaneet:

2009 Henry Lindelöf
2010 Maritta Pellava
2011 Michael Baumberger
2012 Kotkan ja Karhulan Latu
2013 Marko Knuuttila
2014 Martti Jussi-Pekka
2015 Kotkan Nuorkauppakamari
2016 Tanssikoulu Vikman

Avain Jouluun -tunnustus annetaan vuonna 2017 Kotkan kaupungin puistotoimelle vuotuisesta himmeliperinteestä.

Himmeleistä on muodostunut Kotkalle omaleimainen erityispiirre ja puistotoimen käsityönä tehtyjä himmeleitä löytyykin nykyään useasta kaupunginosasta. Erityismaininnan raati antaa Lehmuskujan huikeasta asettelusta, joka vuosittain luo joulumieltä kaupunkilaisille sekä turisteille. Lehmuskujan himmelit edistävät osaltaan erinomaisesti Kotkan mainetta ja kaupunkikuvaa.

Avain Jouluun – tunnustus jaettiin lauantaina 25.11. Kotkan joulunavauksen yhteydessä Kotkan kauppatorilla. Kuvassa Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa ja Kotkan kaupungilta Heikki Laaksonen ja Hannu Murto-Unkila.

avain2017face.JPG

MATKUSTA PIPARILLA

Tule joulunavaustapahtumiin joulupiparilla

Kotkan paikallisliikenteessä voi maksaa bussimatkan joulupiparilla kahtena jouluavauslauantaina klo 6-18 välisenä aikana. Kampanja on voimassa lauantaina 18.11., jolloin mm. Karhulassa vietetään joulunavausta ja Prisman kuusi saa juhlavan jouluvalaistuksen sekä 25.11., jolloin joulunavausta voi saapua juhlimaan Kotkan keskustaan sekä samalla ihailla vaikka torin upeaa jouluvalaistusta sekä Keskuskadun lehmuskujan maineikasta himmelikujaa. Kampanja on voimassa molempina päivinä klo 6-18 ja koskee Waltti-liikennettä, ei siis esim. kaukovuoroja.

Kotkan Kauppatie ry:n toiminnanjohtaja Samuli Kansa esitti Kotkan kaupungin liikennepäällikkö Simo Virtaselle idean bussimatkan maksamisesta joulupiparilla Kotkassa. Virtanen innostui ideasta ja nyt se toteutetaan kahtena peräkkäisenä lauantaina. Tarkoituksena on luoda hyvää joulumieltä ja mahdollistaa kaikkien liikkuminen kaupungissa. Samalla halutaan tuoda esille ympäristöystävällisempää joukkoliikennettä ja mahdollistaa kaikille pääsyn joulunavaustapahtumiin. Kotkan kaupunki tarjoaa tämän edun kaupunkilaisille. Idea bussimatkan maksamisesta joulupiparilla on ollut aiemmin käytössä ainakin Matkahuollolla.  

Mikä tahansa pipari ei käy, maksuvälineenä käy vain joulupipari. Piparia ei tarvitse koristella, mutta koristeltu pipari ilahduttaa enemmän. Meno-paluun tarvitaan tietysti 2 piparia. Piparilla ei saa vaihto-oikeutta.

joulupiparimainos.jpg

Viihtyisä Kotka –kunniakirja MeriSetille

Tämän vuotuinen Viihtyisä Kotka -kunniakirja on myönnetty MeriSet Itäisen Suomenlahden Risteilyille. Tunnustuksen myöntää vuosittain Kotkan Kauppatie ry aktiivisesta ja luovasta toiminnasta kaupungin viihtyisyyden lisäämiseksi.

Kunniakirjan perusteina on Jaana ja Kari Auvisen innovatiivinen ja pitkäaikainen hyvä työ matkailun, turismin sekä kotiseudun hyväksi. Perusteissa huomioitiin myös heidän jokiristeilynsä, joka yhdistää kaksi Kotkan keskeisintä kaupallista keskusta sekä kaksi upeaa kaupunkipuistoa, Sapokan ja Jokipuiston.

Kari Auvinen perusti saaristoristeily-yrityksen vuonna 1981 ja aloitti reittiliikenteen yhdellä aluksella Vehkalahden Mäntlahdesta Tammion kalastajakylään ja Kuorsaloon. Tällä hetkellä MeriSet tekee kolmella aluksella (M/s Vikla I, M/s Vikla II, M/s Vikla III) tilausristeilyjä ryhmille, yleisöristeilyjä yksittäisille matkailijoille sekä reittiliikennettä Tammion kalastajakylään ja Ulkotammion kansallispuistoon.

Viime kesänä lanseeratut ja suuren suosion saavuttaneet Kymijokiristeilyt Sapokan ja Karhulan Jokipuiston välillä jatkuvat tänäkin kesänä. Päiväristeilyjen lisäksi tarjolla on kaksi iltaristeilyä heinäkuussa. MeriSet jatkaa tänä kesänä yli 40-vuotista, alkujaan Keijo Partasen käynnistämää perinnettä keskiviikkoiltojen viihteellisistä Kaunissaareen suuntautuvista risteilyistä.

Viihtyisä Kotka -kunniakirja nro 10 luovutettiin MeriSetin edustajille lauantaina 27.5., Karhulan torilla järjestetyn Karhulan Kevätpäivän yhteydessä.

 Aiemmat kunniakirjan saajat

Kotkan Kauppatie ry aloitti vuonna 2008 perinteen, jossa jaetaan vuosittain Viihtyisä Kotka –kunniakirja. Kunniakirjalla halutaan kiittää eri tahoja aktiivisesta toiminnasta kaupunkikuvan luovassa kehittämisessä, kannustaa muita vastaavaan toimintaan sekä nostaa vuosittain esiin luovuuden merkitystä asumisviihtyvyyden parantamisessa.
Aiemmin Viihtyisä Kotka -kunniakirjoilla on palkittu As Oy Kotkan Kirkkokatu 19, As Oy Kotkan Koulukatu 11, Karhulan Liikkeenharjoittajat ry, Veljekset Halonen ja Kotkan Seudun Osuuspankki, Agda Kolmijoen perikunnan kiinteistö ja Tiina Halonen, Katariinan asukastoimikunta, Peli-Karhut ry, Kymijoen Lohisoitto ry ja Urpo Koponen.

Kotkan superviikon tekevät kotkalaiset yhdessä

Kotkaan on tulossa varsinainen superviikko 10.–17.7.2017, jolloin kaupunkiin saapuu satojatuhansia vieraita Suomesta ja ulkomailta:

  • ma 10.7. saapuu italialaisen varustamon noin 3000 hengen laiva päiväristeilylle Hietaseen tai Mussaloon. Risteilyvieraat kuljetetaan satamasta kaupunkiin tai retkille.
  • ke - su 12. –16.7. Kotkan Meripäivät Kantasatamassa
  • to - su 13.–16.7. The Tall Ships Races purjelaivatapahtuma Kantasatamassa. Tapahtumaan odotetaan tulevan noin 2500 purjehtijaa ja yli 100 alusta jopa 20 maasta.
  • ma 17.7. saapuu italialaisen varustamon noin 3000 hengen laiva päiväristeilylle Hietaseen tai Mussaloon (risteilyvieraat kuljetetaan kaupunkiin tai retkille).
  • Lisäksi viikon aikana järjestetään *ship start up -festivaali nuorille yrittäjille 11.–13.7. Siihen on tulossa satoja nuoria startup-yrittäjiä ja mentoreita ympäri maailman.

Kaupunginjohtaja Henry Lindelöf kannustaa kaikkia kaupunkilaisia tekemään viikosta ikimuistoisen – ja tekemään yhdessä työtä sen eteen, että kaupunki on vetovoimainen myös jatkossa!

Kotkan Kauppatie ry tarjoaa yrityksille erilaisia #enjoykotka-mainospaketteja, joiden avulla yritykset pääsevät mukaan luomaan palvelevaa ja viihtyisää tapahtumaviikkoa.

Paketteihin kuuluu esimerkiksi julistepohjia, lippusiimaa tai isoja beach flag -lippuja. Suurimmissa paketeissa on mukana pääsy kansijuhlaan The Tall Ships Races -tapahtumaan osallistuvalle laivalle. Paketit tulevat myyntiin pian.

Lisätietoja: Kotkan Kauppatie ry toiminnanjohtaja Samuli Kansa, p. 044 344 0382, samuli.kansa(@)kotkankauppatie.fi

Lue lisää superviikosta ja tutustu #enjoykotka-paketteihin!

Avain Jouluun -tunnustus Tanssikoulu Vikmanille

Kotkan Kauppatie ry on vuodesta 2009 asti jakanut vuosittain Avain Jouluun –tunnustuksen. Tunnustus jaetaan positiivisesta asenteesta, hyvän mielen tuottamisesta tai tunnelmasta henkilölle tai yhteisölle. Tunnustuksen merkkinä toimii takoraudasta tehty puoli metriä pitkä jouluavain, jonka on tehnyt seppä Antti Liakka. Avain toimii kiertopalkintona.

 

Tunnustuksen ovat aiemmin saaneet:

2009 Henry Lindelöf
2010 Maritta Pellava
2011 Michael Baumberger

2012 Kotkan ja Karhulan Latu
2013 Marko Knuuttila
2014 Martti Jussi-Pekka
2015 Kotkan Nuorkauppakamari

 Avain Jouluun -tunnustus annetaan vuonna 2016 Tanssikoulu Vikmanille.

Tanssikoulu Vikman on perheyrityksenä toimiva yksityinen tanssikoulu, jossa pääopettajina toimivat Mikko, Katri ja Emma Vikman. Tanssikoulun päämääränä on antaa asiakkailleen uusia elämyksiä, nautintoja, tanssin iloa ja onnistumisen kokemuksia.

Avain Jouluun -tunnustus haluttiin antaa Tanssikoulu Vikmanille heidän monivuotisesta sekä monipuolisesta joulu-ja tanssiohjelmistostaan. Vikmanit luovat ihastuttavaa joulutunnelmaa tanssin kautta mm. joulunavaustapahtumissa ja suosituissa joulunäytöksissä.

Tanssikoulun tanssitaiteesta pääsee vuosittain nauttimaan lukuisat kaupunkilaiset.

 Avain Jouluun – tunnustus jaetiin lauantaina 26.11. Kotkan joulunavauksen yhteydessä Kotkan kauppatorilla.  

Kotkan Kauppatien uusi hallitus 2017-2018

Kotkan Kauppatie ry:n vuosikokous pidettiin elokuvateatteri Kinopalatsissa 23.11.2016. Neljä vuotta Kauppatien hallituksen puheenjohtajana menestyksekkäästi toiminut Kirsi Tuomala (Bauer Media) halusi antaa tilaa uudelle puheenjohtajalle. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti hallituksessa vuodesta 2013 toiminut Marko Sinkkonen (Oma Säästöpankki). Erovuoroisten jäsenien tilalle valittiin Päivi Leijamaa (Karhulan Helmi), Kirsi Tuomala, Sari Puhilas (Kauppakeskus Pasaati) ja Anne Sjögren (Keittiötarvikeliike Purnukka). Hallituksen varsinaisen jäsenen Kari Makkosen (Kotkan kaupunki) tilalle siirtyy varajäsenenä aiemmin toiminut Marja Kukkonen (Kotkan kaupunki).

Kotkan Kauppatie ry:n hallitus vuosille 2017-2018:

Puheenjohtaja Marko Sinkkonen, Oma Säästöpankki
Marja Kukkonen, Kotkan kaupunki

Jari Klaus, Kymen Seudun Osuuskauppa
Tero Toivonoja, Intersport Kotka
Ismo Räty, Sechouse Oy
Harri Koskinen, Kaakon Viestintä Oy
Päivi Leijamaa, Karhulan Helmi ky
Kirsi Tuomala, Bauer Media Oy
Sari Puhilas, Kauppakeskus Pasaati
Anne Sjögren, Keittiötarvikeliike Purnukka

Kotkan Joulunavausta juhlitaan lauantaina 26.11. klo 11 – 14

Joulu saapuu Kotkaan, Kauppakeskus Pasaatiin ja Kotkan liikkeisiin. Kotkan kauppatori kävelykatuineen muuttuu jouluiseksi tapahtumakeskukseksi. Kotkaan tunnelmaa luovat myös jouluiset näyteikkunat.

 

Musiikkia, tiernapojat, joulupuuroa, ratsastusta ja paljon muuta! 

 

Kotkan Joulun Avajaiset tarjoavat paljon jouluista ohjelmaa kaikenikäisille. Tiernapojat esittävät tutun laulunäytelmänsä ja Poplaulu Harmonian taitava tonttukuoro tuo lavalle Laulavan joulukortin. Pukin postikonttori on avoinna ja odottaa joululahjatoiveita Korvatunturille. Lahjatoiveet voi kuiskata myös suoraan joulupukille, joka on tavattavissa tuvassaan. Torilla pääsee myös ratsastamaan poneilla.

Avain Jouluun – tunnustus jaetaan jo kahdeksannen kerran kotkalaiselle hyvän mielen lähettiläälle. Kaupungin joulutervehdyksen välittää kehitysjohtaja Terhi Lindholm.

Kotkan kaupunki tarjoaa jouluista Meripäiväpuuroa 500 ensimmäiselle!

Kotkan Kauppatie ry yhteistyökumppaneineen luo kauppatorin ja kävelykadun alueelle tunnelmallisen ja vaikuttavan jouluvalaistuksen.

Muutokset mahdollisia

Kiitos Puotipäivistä!

Puotipäivät-kampanjaa vietettiin Kotkassa toista kertaa koko lokakuun ajan. Mukana oli 60 (35 vuonna 2015) yritystä ympäri Kotkaa.

Uutuutena liikkeissä oli jaossa lehtiä, joissa on jokaisen yrityksen tarjous. Tarjouslehden tarjoukset ja suuri osa kaupunkilehti Ankkurissa olleista tarjouksista ovat voimassa vuoden 2016 loppuun asti.

Kotkan Kauppatie ry:n toiminnanjohtajan Samuli Kansan mukaan kampanja sai paljon positiivista julkisuutta. Kampanjan aikana tuli paljon yhteydenottoja, joissa yritykset toivoivat voivansa osallistua kampanjaan ensi vuonna. Kansa haluaa kiittää kaikkia Puotipäivät-kampanjaan osallistuneita puoteja, asiakkaita sekä kampanjan kummeina toimineita tahoja: kaupunkilehti Ankkuri, Oma Säästöpankki, OmaKodit, Cursor ja Iskelmä.

Puotipäivät-kampanjakuukausi päättyi hyvissä tunnelmissa ja missio kotkalaisen kaupallisuuden edistämiseksi jatkuu. Puotipäivät-teema tuodaan esille seuraavan kerran Black Fridayna eli 25.11.2016.

Puotipäivät-liikkeet ja Kotkan Kauppatie ry toivottavat kaikki kaupunkilaiset tervetulleiksi myös jouluostoksille paikallisiin liikkeisiin! Eläköön paikallinen!

PUOTIPÄIVÄT KOKO LOKAKUUN

Puotipäivät on kotkalaisten kivijalkayritysten oma kampanjakuukausi, jonka aikana haluamme rohkaista kaikkia tutustumaan paikallisiin kivijalkayrityksiin ja yrittäjiin. Poikkea puodissa, tee löytöjä, tutustu monipuoliseen tarjontaan ja palveluihin, seikkaile ympäri Kotkaa ja ihastu paikallisesti! Puotipäivissä on mukana 60 paikallista yritystä. Tutustu liikkeisiin www.puotipaivat.fi! Puotipäivien aikana liikkeissä erinomaisia tarjouksia. Liikkeissä on jaossa kaikkien liikkeiden tarjoukset sisältäviä tarjouskuponkivihkoja. Hae vihko itsellesi ja hyödynnä tarjoukset! 

Ollaan ylpeitä Kotkasta!

Ympäristö, asukkaat ja paikalliset yritykset tekevät kaupungistamme uniikin. Kivijalkayrityksillä, kahviloilla ja ravintoloilla on erityisen tärkeä rooli kaupunkikulttuurin kehittymisessä.

Tuetaan paikallista!

Jo pienelläkin kulutusmuutoksella on suuri merkitys alueen hyvinvointiin! Kampanjan teemoja ovat Eläköön paikallinen, Valinnoilla on väliä, Miä sydän Kotka - Sijoita seutuun ja Ihastu paikalliseen.

#munkotka-valokuvakilpailun voitti Aija Widemark

#munkotka-valokuvakilpailun voittajakuvaksi valittiin Aija Widemarkin kuva ”Kotkalaisten syyskuu”.  

Aija palkittiin 10.9.2016 Fashion Night –tapahtuman yhteydessä Kauppakeskus Pasaatissa, jossa kaikki kilpailukuvat ovat nyt esillä. Tilaisuudessa olivat mukana tuomaristosta Sofia Virtanen, Jere Hietala ja Marko Paananen.

Yleisöäänestyksen Facebookissa voitti Kati Ilmosen kuva ”Syksy”.

Kiitos kaikille kilpailuun kuvansa lähettäneille ja kuvia äänestäneille!