KOTKAN KESÄAVAUKSEN SUPERVIIKKO

KESÄNAVAUS TOIVOTTAA KESÄN TERVETULLEEKSI KOTKAAN TOUKOKUUN PUOLESSA VÄLISSÄ

Kotkansaarella ja Karhulassa vietetään kesänavauksen superviikkoa maanantaina 13. toukokuuta alkavalla viikolla. Viikon aikana järjestetään runsaasti tapahtumia koko perheelle eri puolilla Kotkaa. Tämän lisäksi paikalliset yritykset ovat juhlahumussa mukana ja hemmottelevat kaupunkilaisia kivoilla kesäisillä ohjelmilla ja tarjouksilla. 

Kesän juhliminen starttaa jo keskiviikkona 15.5., kun Kotkan kaupunki järjestää kauppatorilla Yhdistystreffit ja Esteetön Kotka -tapahtuman. Torstaina 16.5. Street Food Siesta -tapahtuman ruokakojut saapuvat kauppatorille kolmen päivän ajaksi. Suomea ristiin rastiin kiertävä tapahtuma tuo torille 18 ruokamyyjää, jotka edustavat eri maiden ruokakulttuureja. Herkkujen lisäksi Street Food Siestan mukana torille saapuu lasten iloksi pomppulinna sekä peli-auto.

Perjantaina 17.5. Kotkan Kauppatorilla päästään nautiskelemaan livemusiikista, kun torilavalla järjestetään Torilava Soi! -tapahtuma Kotkan seudun musiikkiopiston toimesta. Illan aikana lavalle nousevat Anne Kankareen johtama Uusi Iloinen Puhallinorkesteri sekä Meeri Melan lauluoppilaat.

Lauantaina on tapahtuman niin sanottu pääpäivä. Päivän aikana nähdään runsaasti ohjelmaa Karhulan ja Kotkansaaren torien torilavoilla, alkaen klo 9 Karhulasta. Karhulassa nähdään muun muassa Tanssikoulu Vikmanin tanssiesitys sekä kuullaan kitaramusiikkia Ossi Näverin soittamana. Päivän aikana Karhulassa jaetaan myös Kotkan Kauppatien myöntämä Viihtyisä Kotka -palkinto. Puolelta päivin ohjelma siirtyy Kotkansaarelle. Kauppatorin torilavalla nähdään tanssin ja musisoinnin lisäksi Roosa Hannulan jännittävä rengastrapetsi-esitys. Kauppatorilla on myös Ekamin järjestämää tekemistä lapsille. Kummallakin torilla juhlitaan upeasti menestyneitä korisjunioreita ja heidän Suomen mestaruuksia. Kauppakeskus Pasaatissa on luvassa erilaisia muotiin liittyviä esityksiä ja musiikista vastaa Katri Ylander ja Frans Harju.

Kesänavauksen superviikkoon kuuluu myös Sapokan perinteiset Kalamarkkinat lauantaina ja sunnuntaina.

Tänä vuonna toista kertaa järjestettävän tapahtuman tarkoituksena on saada ihmiset sankoin joukoin Kotkan keskustoihin ja kauppakeskittymiin nauttimaan kesäisestä tunnelmasta.

Viime vuonna tapahtuman kävijämäärää verotti myöhäinen ajankohta: kesäkuun puolessa välissä järjestetyn tapahtuman aikana osa kotkalaisista oli jo ehtinyt lähteä kesäloman viettoon. Tästä on otettu opiksi ja tänä vuonna tapahtuma järjestetäänkin jo toukokuussa, kertoo Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Niina Härkönen.

Tutustu koko ohjelmaan TÄÄLTÄ.