Viihtyisä Kotka -kunniakirja 2019

Viihtyisä Kotka –kunniakirja Santalahti Resortille!

Vuoden 2019 Viihtyisä Kotka -kunniakirja on myönnetty Santalahti Resortille. Tunnustuksen myöntää vuosittain Kotkan Kauppatie ry aktiivisesta ja luovasta toiminnasta kaupungin viihtyisyyden lisäämiseksi.

Kunniakirjan perusteina on erityisesti Santalahti Resortin kehittyminen kokonaisvaltaiseksi elämykseksi, josta kotkalaiset voivat olla erityisen ylpeitä. Santalahti pystyy majoittamaan turisteja leirintäalueen teltta- ja karavaanimatkailijoista aina parhainta luksusta tavoitteleviin matkailijoihin.

Santalahti Resort on hienosti profiloitunut ja kehittynyt yritys. Sillä on myös suuri merkitys Kotkan imagon ja kaupunkikuvan kannalta. Monelle Kotkassa vierailevalle Santalahti Resort on ensimmäinen ja viimeinen kohde kaupungissa käydessä.

Santalahti Resort on Katriina Halles-Markkolan ja Jukka Markkolan perheyritys, jossa on majoitustilaa yli 200 hengelle mökeistä luksushuviloihin, leirintäalue, saunamaailma sekä kokous- ja juhlatiloja. Leirintäalueella on ollut vuodesta 2003 tavoiteltu viiden tähden status.

Yrittäjäpariskunta haluaa tarjota vierailleen mahdollisimman miellyttävän loman, joten rakentaminen ja kehitystyöt ovat jatkuneet aivan näihin päiviin asti. Uusin ja upein Villa Aava valmistui tänä vuonna. Tarjolla on myös erilaisia palveluja mm. charter–risteilyjä tai juhlatilaisuuksia kaikkine tarjoiluineen.

Viihtyisä Kotka -kunniakirja nro 12 luovutettiin Santalahti Resortin edustajille lauantaina 25.5. Karhulan torilla järjestetyn Karhulan Kevätpäivän yhteydessä.

Kunniakirjan perinne Kotkan Kauppatie ry aloitti vuonna 2008 perinteen, jossa jaetaan vuosittain Viihtyisä Kotka – kunniakirja. Kunniakirjalla halutaan kiittää eri tahoja aktiivisesta toiminnasta kaupunkikuvan luovassa kehittämisessä, kannustaa muita vastaavaan toimintaan sekä nostaa vuosittain esiin luovuuden merkitystä asumisviihtyvyyden parantamisessa.

viihtyisakotka2019.jpg

Puotipäivät

Puotipäivät-kampanjaa vietetään Kotkassa kuudetta kertaa. Kampanja on tällä kertaa viikon mittainen 1.-7.4.2019.

Puotipäivät-liikkeissä voi taas osallistua lahjakorttien ja tuotepalkintojen arvontaan sekä hyödyntää monipuolisia Puotipäivät-tarjouksia.

Elinvoimaiset kivijalkakaupat kuuluvat erottamattomana osana monipuoliseen ja houkuttelevaan kaupunkikuvaan. Puotipäivät-liikkeet ja Kotkan Kauppatie ry toivottavatkin kaikki kaupunkilaiset tervetulleiksi ostoksille paikallisiin liikkeisiin!

Kampanjaan osallistuvat kivijalkayrittäjät lähtivät jälleen innokkaina kampanjoimaan tärkeän asian puolesta. Kampanjan ”Ihastu paikalliseen” positiivisella ja lämpöisellä viestillä muistutetaan monipuolisista kaupallisista palveluista, joita kaupungista löytyy. Kampanja pitää sisällään mm. yrittäjien lähettämiä hauskoja selfieitä, jotka tuovat esille yrittäjät yritystensä takaa ja luovat hyvää mieltä yhteisölle.

Kampanjan keskeisinä tavoitteina on yhteisöllisyyden ja yhteistyön luominen yrittäjien välille sekä muistuttaa kuluttajia ostojen keskittämisestä paikallisesti. Ostamalla paikalliselta mahdollistetaan osaltaan työpaikkojen syntyminen ja säilyminen seudulla sekä kaupungin elinvoimainen ja monipuolinen kaupallinen tarjonta muistuttaa kampanjan tuottaja Samuli Kansa Kauppatieltä.

Kaikki osallistuvat liikkeet löytyvät Puotipäivät-sivulta, www.puotipaivat.fi. Kampanjaa kannattaa seurata Facebookista: www.facebook.com/puotipaivat ja Instagramista kotkanpuotipaivat.

Puotipäivät 2019 –yritykset:

California, Crocodile Bar, Eläintarvikeliike Tottakai, Herkkukauppa Praliini, Hyväntuulen Kuntoklubi, Jalkaterapia Mia Markkula, Jalkojen Terveyshoitola Hohenthal, Karhulan Fenno Optiikka, Karhunkulman ompelupalvelu, KAT'S Cafe, Keittiötarvikepuoti Purnukka, Kotkan Kosmetiikkakeskus, Leistin leipomo, Moliendo Café, Noon Knit, Optikkoliike Prisma, Painotalo Westman, Pilke Optiikka, Pub Albert & Pub Eduard ja Studio CutPoint

PP2019 kevät banneri.png

Matti Arolasta Kotkan Kauppatien uusi hallituksen puheenjohtaja

OP Kymenlaakson luottojohtaja Matti Arola valittiin Kotkan Kauppatien hallituksen puheenjohtajaksi vuoden 2020 loppuun asti 20.2.2019 järjestetyssä ylimääräisessä jäsenkokouksessa.

 Muut hallituksen jäsenet ovat Marja Kukkonen (Kotkan kaupunki), Sari Puhilas (Kauppakeskus Pasaati), Anne Sjögren (Keittiötarvikepuoti Purnukka), Kirsi Tuomala (Bauer Media Oy), Päivi Leijamaa (Karhulan Helmi Ky), Jari Klaus (Kymen Seudun Osuuskauppa), Vesa Orhala (Pilke Optiikka Oy), Antti Taisto (Karhunpesä Ky) ja Petri Piipari (Poiju Julkaisut Oy).

Pöydän ympärillä ovat vasemmalta alkaen Vesa Orhala, Petri Piipari, puheenjohtaja Matti Arola, Päivi Leijamaa, Kirsi Tuomala, Sari Puhilas ja Anne Sjögren.

Pöydän ympärillä ovat vasemmalta alkaen Vesa Orhala, Petri Piipari, puheenjohtaja Matti Arola, Päivi Leijamaa, Kirsi Tuomala, Sari Puhilas ja Anne Sjögren.

Avain Jouluun -tunnustus 2018 Kotkan Pelastakaa Lapset ry:lle

Kotkan Kauppatie ry on vuodesta 2009 asti jakanut vuosittain Avain Jouluun –tunnustuksen.

Tunnustus jaetaan positiivisesta asenteesta, hyvän mielen tuottamisesta tai tunnelmasta henkilölle tai yhteisölle. Tunnustuksen merkkinä toimii takoraudasta tehty puoli metriä pitkä jouluavain, jonka on tehnyt seppä Antti Liakka. Avain toimii kiertopalkintona.

 Tunnustuksen ovat aiemmin saaneet:

2009 Henry Lindelöf
2010 Maritta Pellava
2011 Michael Baumberger
2012 Kotkan ja Karhulan Latu
2013 Marko Knuuttila
2014 Martti Jussi-Pekka
2015 Kotkan Nuorkauppakamari
2016 Tanssikoulu Vikman
2017 Kotkan kaupungin puistotoimi

Avain Jouluun -tunnustus annetaan vuonna 2018 Kotkan Pelastakaa Lapset ry:n vuotuisesta avustustoiminnasta.

 Kotkan Pelastakaa Lapset ry:n tavoitteena on lisätä paikkakunnan lasten hyvinvoinnin edellytyksiä ja mahdollisuuksia kohti parempaa aikuisuutta.

 Yhdistyksen vuosittaisia avustuksia ovat mm. jouluavustukset vähävaraisille lapsiperheille, kahden viikon lomakoti-lomat lapsille, avustus perhetapaamisiin ja vauvojen unikouluun ja Eväitä Elämälle –avustukset lasten harrastamisen ja toisen asteen opiskelijoiden koulunkäynnin tukemiseen.

Kotkan Pelastakaa Lapset ry viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlavuotta. Toimintaan olennaisena osana vuodesta 1990 alkaen ovat kuuluneet joulukortit, joita on esillä 15.12. asti joulukorttinäyttelyssä Kotkan pääkirjastossa.

 Avain Jouluun – tunnustus jaettiin lauantaina 1.12. Kotkan joulunavauksen yhteydessä Kotkan kauppatorilla.

avainjouluunpela.JPG

Maksuton pysäköinti 1.12.2018 ja Piparilla bussiin -kampanja

Kotkassa saa pysäköidä maksutta joulunavauspäivänä 1.12.2018. Pysäköintikampanja on osa Kotkan joulunavausta kuten myös Piparilla bussiin –tempaus, joka mahdollistaa kulkemisen paikallisbusseilla joulupiparilla Karhulan joulunavauspäivänä 24.11. sekä 1.12.2018 klo 6-18 välisenä aikana. Kotkan Kauppatien jouluisat kampanjat Piparilla bussiin sekä Maksuton pysäköinti ovat oivallisia tapoja luoda positiivista fiilistä kaupunkiin ja kaupunkilaisille. Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa kiittää Kotkan kaupunkia kampanjoiden mahdollistamisesta ja Kotkan positiivisen imagon edistämisestä.

 

Kampanjoilla halutaan tuoda esille ympäristöystävällisempää joukkoliikennettä ja mahdollistaa kaikille pääsyn joulunavaustapahtumiin. Kampanjoiden toivotaan edistävän kaupunkilaisen halukkuutta keskittää jouluostoksiansa paikallisesti, samalla nauttien iloisesta ohjelmasta.

 

Kauppakeskus Pasaatin Toriparkissa voi pysäköidä veloituksetta joulukuussa lauantaisin ja sunnuntaisin 23.12.2018 asti.

Puotipäivät

Puotipäivät – Ihastu paikalliseen!

 

Puotipäivät-kampanjaa vietetään Kotkassa viidettä kertaa. Kampanja on voimassa 29.-14.10.2018. Mukana on tälläkin kertaa mukava määrä yrityksiä eri puolilta Kotkaa.

Nyt viimeistään kannattaa tutustua Puotipäivät-liikkeisiin, sillä osallistuvissa liikkeissä voi osallistua yli 30 erinomaisen Puotipäivien lahjakortti-ja tuotepalkinnon arvontaan sekä monipuolisiin Puotipäivät tarjouksiin.

 Kaikki osallistuvat liikkeet löytyvät Puotipäivät-sivulta, www.puotipaivat.fi. Puotipäivät löytyy myös Facebookista: www.facebook.com/puotipaivat ja Instagramista kotkanpuotipaivat.

Kampanjan tärkeimpänä teemana on Ihastu paikalliseen! Kampanjan positiivisella viestillä halutaan pitää yllä kaupunkimme positiivista virettä. Kampanjan keskeisiä tavoitteita ovat positiivinen vuorovaikutus yrittäjien ja kaupunkilaisten välillä, sekä meidän upean kaupungin moninaisuuden korostaminen yritysten näkökulmasta.

Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa kertoo, että viidettä kertaa järjestettävää kampanjaa osataan jo odottaa innolla! Kaupunkilaiset tuntuvat arvostavan kivijalkakauppaa ja pitävät tärkeänä monipuolisen tarjonnan säilymistä katukuvassa kaupunkikuvaa elävöittämässä. Kansa muistuttaa kuitenkin kaupunkilaisia siitä, että kaupan virikkeellisyys riippuu meistä itsestämme. Kivijalkakaupan palveluiden käyttäminen on elinehto ja mitä pienemmästä paikkakunnasta on kyse, sitä tärkeämpää jokaisen on kantaa kortensa kekoon asioimalla kivijalkakaupoissa. Tärkeää on myös antaa palautetta yrittäjille rakentavasti, näin he pystyvät kehittämään palveluitaan asiakkaiden haluamaan suuntaan ja näin pystytään pitämään rikas tarjonta monipuolisia yrityksiä kaupunkimme elinvoimaisuuden edistäjinä.

Hyvänä esimerkkinä paikallisesta palvelusta voidaan pitää, kun lähikauppiaalle esittää toiveen uudesta tuotteesta ja toive tulee toteutettua, tai kun tutuksi tullut kahvilanpitäjä tietää jo tullessa asiakkaan lempituotteen ja valmistaa sen täydellisenä, juuri kuten sen haluat. Henkilökohtaista palvelua antavat kauneudenhoitoyrittäjät ja kampaajat oppivat tuntemaan asiakkaansa hyvin ja rakentavat luottamuksellisen asiakassuhteen, joka kestää parhaimmillaan vuosikymmeniä. On myös mukavaa ja mieltä lämmittävää, kun tuttu kauppias oppii tuntemaan jopa nimeltä ja voidaan aina tavatessa vaihtaa kuulumisia. Hyvä esimerkki on myös, kun vaatekauppias tietää kokosi ja oppii tuntemaan tyylisi, saat luonnollisesti myös henkilökohtaisempaa ja kokonaisvaltaisempaa palvelua.

Puotipäivät-liikkeet ja Kotkan Kauppatie ry toivottavat kaikki kaupunkilaiset tervetulleiksi ostoksille paikallisiin liikkeisiin!

 

Ihastu paikalliseen!

Lehmuskujan Fiesta

Lehmuskujan Fiesta on kesän iloisin festivaali, joka yhdistää Street Food Fiesta –katuruokatapahtuman, pienpanimot, musiikin ja tanssin 13.-16.6.2018 Kotkan Lehmuskujalla Sibeliuksenpuiston laidalla. Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa iloitsee, että tapahtuma saatiin järjestymään Lehmuskujalle ja vielä näin monipuolisena kokonaisuutena. Tapahtuman sijoittuminen kesäkuun puoliväliin pidentää mukavasti tapahtumakesää. Kaupunkilaiset ovat toivoneet tapahtumia Lehmuskujalle ja uskomme tapahtuman tuovan runsaasti iloa kaupunkilaisille ja positiivista tunnettuutta kaupungille, Kansa jatkaa.

Pienpanimot Kotka Steam Brewery, Humalove Brewing Helsingistä ja Pyynikin Käsityöläispanimo Tampereelta tuovat oluensa maisteltaviksi tapahtumaan. Pienpanimoilla on yhteinen anniskelualue. Lasipantti maksaa 5 €, jonka saa takaisin lasin palauttaessaan. Kotka Steam Breweryn Kari-Jukka ”Kärsä” Koivistoinen kehuu mukaan tulevia pienpanimoita hauskoiksi, innovatiivisiksi ja erittäin laadukkaiksi.

Tapahtuman kävijöitä viihdyttää monipuolinen jazziin painottuva musiikkiohjelmisto. Esiintymässä ovat mm. Ella Tepponen, Toni Eurasto, Jallu Sundelin ystävineen ja Tri Tolvanen Organ Treatment. Lauantaina klo 12.15-16 välisenä aikana esiintyy Circus Hulluapina, mikä ilahduttaa etenkin perheen pienimpiä. Tanssista tapahtumassa vastaavat Kotkan tanssiyhdistys Moven energinen tanssiryhmä ja Kymen Flamenco ry.

Street Food Fiestan katuruokakojut palvelevat päivittäin klo 10-20.

Street Food Fiestan mukana saapuu tänä kesänä Greek Village. Kreikkalaisen kylän viidestä kojusta voi ostaa esimerkiksi herkullisia gyroksia, maittavaa moussakaa, lihavartaita ynnä muita perinteisiä ruokia. Kylässä sijaitsee myös kreikkalainen kahvila, leipomo ja kauppa, joiden valikoimissa on niin ikään Kreikasta tuttuja tuotteita: oliiveja, mausteita, öljyjä, hunajaa sekä kahvia ja leivonnaisia paikan päällä nautittavaksi tai kotiin vietäväksi. Tarjolla on monipuolinen valikoima muitakin herkkuja Aasiasta, Euroopasta, Afrikasta ja Amerikasta.

Tapahtumassa esitellään kansainvälisen palveluliiketoiminnan koulutusta ja työmahdollisuuksia.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kotkan Kauppatie ry, Gourmet Garden Oy ja Kotka Steam Brewery.

Lehmuskujan_Fiesta_juliste.jpg

Viihtyisä Kotka -kunniakirja 2018 Karhulan Työväennäyttämölle

Vuoden 2018 Viihtyisä Kotka -kunniakirja on myönnetty Karhulan Työväennäyttämölle. Tunnustuksen myöntää vuosittain Kotkan Kauppatie ry aktiivisesta ja luovasta toiminnasta kaupungin viihtyisyyden lisäämiseksi.


Kunniakirjan perusteina on erityisesti Kyminlinnan kesäteatterin pitkä, maineikas historia ja omaleimaisuus sekä Kulttuuritalo Kyminsuun hoitaminen laadukkaasti. Karhulan työväennäyttämön kesäteatteri Kyminlinnassa on tunnettu myös kaupunkirajojen ulkopuolella ja toimii näin Kotkan positiivisen maineen edistäjänä.

Karhulan Työväennäyttämö on perustettu 1898 ja viettää siis 120-vuotisjuhlaa tänä vuonna. Karhulan Työväennäyttämö valmistaa Kulttuuritalo Kyminsuuhun omia ja vireästi toimivan nuorten ryhmänsä esityksiä ja Kyminlinnan Kesäteatteriin 1-2 näytelmää vuosittain. Karhulan Työväennäyttömö vastaa Kulttuuritalo Kyminsuun toiminnan pyörittämisestä ja tuottaa sinne myös laadukkaita vierailuesityksiä.

Juhlavuottaan viettävän Karhulan Työväennäyttämön toimintaan voi tutustua monella tapaa tänäkin vuonna. Kulttuuritalo Kyminsuussa on Teatteritaidetta vuodesta 1898 –näyttely, jossa on esillä näytelmäjulisteita ja valokuvia vuosien varrelta. Kyminlinnan kesäteatterissa esitetään tänä vuonna näytelmä Lokki, joka on Ari-Pekka Lahden uudelleen käsikirjoittama hauska musiikillinen versio Anton Tshehovin näytelmästä Lokki. Näytelmän ensi-ilta on 15.7.

Syksyllä 2018 toteutetaan näyttelijätyön koulutus, johon liittyen valmistuu näytelmä. 

Viihtyisä Kotka -kunniakirja nro 11 luovutettiin Karhulan Työväenäyttämön edustajille lauantaina 26.5. Karhulan torilla järjestetyn Karhulan Kevätpäivän yhteydessä.

viihtyisakotka2018.jpg

Sutela Action 26.5.2018

Sutela Action Kotkan Prismalla tarjoaa runsaasti toiminnallisia pisteitä ja näytöksiä lauantaina 26.5.2018 klo 10-15. Kymen Seudun Osuuskaupan ja Kotkan Kauppatien järjestämässä tapahtumassa on kartingia, polkuautoilua, parkouria, BMX-pyöräilyä, toiminnallisia pisteitä, kilpailuja, kasvomaalausta plus kaikkea muuta mukavaa. ”Tapahtuma on toteutettu viihdyttämään koko perhettä ja vauhdista kiinnostunutta yleisöä. Action-päivässä pääsee tapaamaan paikallisia urheilutähtiä sekä tunnettuja eläinhahmoja, kuten Onni Orava, Apsi Apina ja Ville Viking.” kertoo tapahtuman järjestelyistä vastaavan Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa.

Tapahtumaan tulee Eagle Junior Karting –rata, jossa ajotaitojaan pääsee testaamaan maksutta (kokorajoitus n. 120-150 cm). Tapahtumassa voi ajella myös polkuautoilla.

Hevosten ystäville tarjolla on talutusratsastusta ja keppihevosesterata.

Päivän aikana 2WBMX:n ajajat esittävät taitavia street- sekä flatland -temppuja BMX-pyörillä. Ajajat ovat BMX freestylen SM-mitalisteja ja siten Suomen huippuja alallaan.

Tapahtuma-alueelle rakennettavalla radalla Parkour-ohjaajat esittelevät taituruuttaan sekä opastavat yleisöä lajin saloihin.

Näytteilleasettajat esittelevät toimintaansa pysäköintialueella ja ilahduttavat kaiken ikäistä yleisöä erilaisilla kilpailuilla, tarjouksilla sekä yllättävillä tempauksilla. Viranomaisetkin ovat lupautuneet esittämään näytöksiä työtehtävien salliessa.

Tänä vuonna tapahtuma-alue on sijoitettu niin, että parkkihalliin ja Prisman taakse ajaminen sujuu normaaliin tapaan.

Tapahtuma Facebookissa: Sutela Action

Puotipäivät 7.-17.3.2018

Puotipäivät-kampanjaa vietetään Kotkassa neljättä kertaa, ensimmäistä kertaa keväällä. Kampanja on voimassa 7.-17.3.2018. Mukana on tälläkin kertaa mukava määrä yrityksiä eri puolilta Kotkaa.

Nyt viimeistään kannattaa tutustua Puotipäivät-liikkeisiin, sillä osallistuvissa liikkeissä voi osallistua 100 euron lahjakortin arvontaan. Kerro myös myyjälle kampanjan tunnuslause ”Ihastu paikalliseen”, niin saatat saada pienen yllätyksen.

Kaikki osallistuvat liikkeet löytyvät Puotipäivät-sivulta, www.puotipaivat.fi. Puotipäivät löytyy myös Facebookista: www.facebook.com/puotipaivat

Kampanjan teemana on tänäkin vuonna tärkeä henkilökohtainen viesti, Ihastu paikalliseen!

Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa kertoo, että kampanja on otettu vuosittain mahtavasti vastaan kaupunkilaisten sekä turistien puolelta. Kampanjan keskeisiä tavoitteita ovat positiivinen vuorovaikutus yrittäjien ja kaupunkilaisten välillä, sekä meidän upean kaupungin moninaisuuden korostaminen yritysten näkökulmasta. Kansa muistuttaa myös, että antamalla palautetta yrittäjille rakentavasti, pystyvät he kehittämään palveluitaan asiakkaiden haluamaan suuntaan ja näin pystytään pitämään rikas tarjonta monipuolisia yrityksiä kaupunkimme elinvoimaisuuden edistäjinä.

Puotipäivät-liikkeet ja Kotkan Kauppatie ry toivottavat kaikki kaupunkilaiset tervetulleiksi ostoksille paikallisiin liikkeisiin!

Ihastu paikalliseen!

 

kaikkilogot2018.jpg