Puotipäivät

Puotipäivät-kampanjaa vietetään Kotkassa seitsemättä kertaa. Kampanja on tällä kertaa reilun viikon mittainen 2.-12.10.2019.

 

Puotipäivät-liikkeissä voi taas osallistua lahjakorttien ja tuotepalkintojen arvontaan sekä hyödyntää monipuolisia Puotipäivät-tarjouksia.

 

Syksyn kampanjan kuumimpana uutuutena on tunnelmallisessa syysillassa perjantaina 11.10. vietettävä Ilta Puodeissa -tapahtuma. Iltaan osallistuvissa puodeista on runsaasti erilaista ohjelmaa ja tarjouksia. Puodit ovat avoinna klo 21 asti. Ilta Puodeissa -ohjelmasta löytyy mm. syksyinen kakkubuffetti, livemusiikkia á la Tessa Luode, hattaraa, monenlaisia esittelyitä eläinten ystäville, Slaavilaiset iltamat livemusiikilla, pikakampauksia, iltamat kierrätettyjen merkkivaatteiden ja sisustuksen parissa, Tarot tulkintaa, kuntoilua ja Pia Positiven stailausta.

 

Kampanjan toivotaan saavuttavan isoa huomiota kaupungin elinvoimalle tärkeitä kivijalkamyymälöitä sekä pienyrityksiä kohtaan. Kampanjoinnilla pyritään lisäämään myös yrittäjien yhteistyötä sekä yhteisöllisyyttä. Yrittäjät toivovat Puotipäivät-kampanjan sekä Ilta Puodeissa -tapahtuman saavan kaupunkilaisia ostoksille ja tutustumaan persoonallisiin liikkeisiin. Tapahtumapäivän pidennetyn aukioloajan, klo 21 saakka, toivotaan palvelevan erityisesti asiakkaita, joilla on hankala päästä ostoksille tavallisina aukioloaikoina tai jotka haluavat muutoin aloittaa viikonlopun vieton erityisen kivassa fiiliksessä, kampanjan tuottaja Samuli Kansa Kauppatieltä kertoo.

 

Kaikki osallistuvat liikkeet ja Ilta Puodeissa -ohjelmatiedot löytyvät Puotipäivät-sivulta, www.puotipaivat.fi. Kampanjaa kannattaa seurata Facebookista: www.facebook.com/puotipaivat ja Instagramista kotkanpuotipaivat.

 

Puotipäivät 2019 –yritykset:

Bloom, California, Eläintarvikeliike Tottakai, Erkan Bistro & Restaurant, Herkkukauppa Praliini, Hieronta- ja Hyvinvointi Erja Mettinen, Hyväntuulen Kuntoklubi, Meritornin hoitohuone - jalkaterapeutit Mia Markkula ja Pia Peltonen, Miss Moneypenny, Johanna D'Art Lifestyle, Kahvila-konditoria Hygge, KAT'S Cafe, Keittiötarvikepuoti Purnukka, Konditoria COCO, Kotkan Kosmetiikkakeskus, Kukkakauppa Linnea, Kuva Salonen, Kymenmatkat, Moliendo Café, Painotalo Westman, Pilke Optiikka, Ravintola Wanha Fiskari, Salon Eijaliisa, Studio CutPoint ja Tamburiini.

Kotka Fashion & Lifestyle 7.9.2019!

Kotka Fashion & Lifestyle kerää koko kaupungin nauttimaan kotkalaisesta elämänrytmistä, syksyn muodista, sesongin herkuista ja hyvästä olosta lauantaina 7.9.2019.

Päivän ohjelma koostuu yritysten monipuolisesta kattauksesta, jossa yleisö pääsee seikkailemaan aisteja hivelevässä ohjelmistossa ympäri Kotkaa.

Tapahtuman aloittaa Metsola Beer Festival jo perjantain varaslähdöllä, tarjoten monipuolista ohjelmaa ja ilmaisia kyytejä Soittoruokala Karoliinan ja Höyrypanimon välillä sekä perjantaina että lauantaina. Metsola Beer Festival

Lauantain ohjelmistossa osallistujat voivat surffailla kotkalaisen lifestylen aallonharjalla ja osallistua vaikka kuntokeskuksen monipuoliseen ja hauskaan tarjontaan, shoppailla asiantuntijoiden avustuksella vaikka kuohuvaista nautiskellen, aistia kaupungin virkeää tunnelmaa, nauttia napolilaista pizzaa, laskea aistit valloilleen maailman makujen edessä, tai vaikka huippuleipurien kakku buffetissa. Miss Moneypenny, Hyväntuulen Kuntoklubi, Pilke Optiikka, California, Moliendo, Konditoria Coco.

Nuku ylellisesti ja herkuttele tasokkaasti. Huolehdi hyvinvoinnistasi asiantuntijoiden opastuksella tai heittäydy vietäväksi ja anna asiantuntijan johdattaa sinut Champagnen maailmaan. Voit myös osallistua jännittävälle illalliselle silmät sidottuna ja löytää itsestäsi jotain uutta. Vausti, Hieronta & hyvinvointi Erja Mettinen, Pasaati, Sokos Hotelli Seurahuone, Frans & Rosalie.

Kilpailuhenkiset kaupunkilaiset pääsevät haastamaan pallotaituruudessa paikallisten urheilutähtien kanssa tai vaikka tavoittelemaan possonsyöntikilpailusta epävirallista mm-titteliä. FC KTP/Kaks7, Players.

Kaupunki soi ja juhlaväki viihtyy! Illemmalla useammassa ravintolassa pääsee fiilistelemään tunnelmasta DJ:n tai livemusiikin kanssa. Soittoruokala Karoliina, Venn, Metsola Beer Festival, Pub Albert, Public Corner,  Vausti.

Osallistu kukkataiteen tekemiseen tai yhteisöllisen taulun maalaamiseen ja sisusta julisteilla. Kerro haaveistasi ja vieraile teatterin ensi-illassa katsomassa miten Alinan käy. Bloom, Tamburiini, Finform, Pohjola Vakuutus, Kaupunginteatteri

Tervetuloa tutustumaan upeaan syksyn muotiin ja nauttimaan hienosta ohjelmasta osallistuviin liikkeisiin ja ravintoloihin!

 

OHJELMA tiivistettynä:

Hotelli, ravintolat, kahvilat ja Olut-festivaali:

Kauppatorilla KTP:n Kaks7-kahvilassa vietetään otteluetkoja ja kikkaillaan pallotaituruudessa urheilutähtiä vastaan.

•  Sokos Hotel Seurahuoneella tähdätään kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, kun Marko Paanasen suunnitteleman huoneen aistikkuuden lisäksi tarjotaan ylellinen sunnuntaibrunssi Frans & Rosalien –bistrossa, lauantaina talo tarjoaa á la carte menun -25 % alennuksella. Trendikäs Venn toivottaa ystävät juhlimaan DJ:n tahdissa  klo 21-01.30

•  Jäätelökeidas ja Johan & Nyströmin paahtimo tarjoaa 200 ensimmäiselle kupillisen vastajauhettua luomukahvia klo 11-16.

•  Konditoria Cocossa on mahtava kakkubufee klo 12-15.

•  Moliendo lanseeraa uuden konseptin  The Food Factoryn ja sen myötä mm. aitoja Italialaisia makuja klo 16 alkaen.

•  Ravintola Vaustissa illan teemana ovat musiikin lisäksi Möet & Chandon –samppanjat. Tarjolla on myös illallinen pimeässä.

•  Players Sports Bar ja Leistin Leipomo järjestävät Possonsyönninkilpailun lauantaina klo 18.00 Playersissa.

•  Soittoruokala Karoliinassa on Kotka Rock'n Blues Jamit sekä Craft-lonkero ja Tapas iltamat klo 19.00 alkaen.

•  Pub Albertissa eetteriin astelee Tomi Pulkkinen Trio klo  20.

•  Public Corner illassa livelauteilla musisoi Teemu Aalto klo 21.30.

 

Kauppakeskus, muoti ja sisustus:

•  Pasaatissa Sanna Wikström ja Tiina Vainio pitävät inspiroivia luentoja hyvinvoinnista ja oman elämäntyylin löytämisestä. Lisäksi kuullaan mm. Lauri Schreckin kekseliästä ja lahjakasta musisointia.

•  Miss Moneypennyssä Stylistit auttavat löytämään trendikkäitä asukokonaisuuksia kierrätetyistä merkkivaatteista klo 12-14.

•  Syksyn uutta muotia ihastellaan Californiassa asiantuntijan opastuksella, paikalla Mos Moshin pukeutumisneuvoja klo 11-14.

•  Finform tarjoaa opastusta taulujen sommitteluun.

•  Pilke Optiikassa Tyylivirtuoosi Jaakko Selin hurmaa asiakkaita positiivisella otteellaan ja auttaa tyylikkäiden pokien valinnassa klo 10-16.

•  Tamburiinissa voit osallistua Kotka-taulun tekoon klo 10-14.

 

Hyvinvointi, kauneus ja kukat:

•  Hyväntuulen Kuntoklubin avoimissa ovissa pääset testaamaan ohjattuja tunteja maksutta. Tarjolla mm. muksujumppa, kuplajooga ja Cross Training -testitunti. Tuntien ennakkovaraukset voit tehdä puh. 0407667077 kirjoita viestiin nimesi ja mille tunnille osallistut.

•  Hieronta & Hyvinvointi Erja Mettinen antaa uusissa tiloissaan Keskuskadulla mahdollisuuden tutustua Byas kasvo-, vartalo- ja hiustenhoitolaitteisiin sekä tuotteisiin klo 10-15.

•  Pohjola Vakuutus jahtaa unelmia Kotkan kauppatorilla klo 10-13. Kertomalla omista haaveistaan, osallistuu unelmabrunssin arvontaan. (säävarauksella).

•  Bloomissa voit ennakkoon ilmoittautumalla osallistua Kukkakoru-workshopiin alkaen klo 17.00 ja 18.30.

Kulttuuri:

•  Kotkan Kaupunginteatterin johtajan Miko Jaakkolan ohjaama ja käsikirjoittama M/S Estonia – Alinan selviytymistarina saa ensi-iltansa klo 18 Suurella näyttämöllä.

Viihtyisä Kotka -kunniakirja 2019

Viihtyisä Kotka –kunniakirja Santalahti Resortille!

Vuoden 2019 Viihtyisä Kotka -kunniakirja on myönnetty Santalahti Resortille. Tunnustuksen myöntää vuosittain Kotkan Kauppatie ry aktiivisesta ja luovasta toiminnasta kaupungin viihtyisyyden lisäämiseksi.

Kunniakirjan perusteina on erityisesti Santalahti Resortin kehittyminen kokonaisvaltaiseksi elämykseksi, josta kotkalaiset voivat olla erityisen ylpeitä. Santalahti pystyy majoittamaan turisteja leirintäalueen teltta- ja karavaanimatkailijoista aina parhainta luksusta tavoitteleviin matkailijoihin.

Santalahti Resort on hienosti profiloitunut ja kehittynyt yritys. Sillä on myös suuri merkitys Kotkan imagon ja kaupunkikuvan kannalta. Monelle Kotkassa vierailevalle Santalahti Resort on ensimmäinen ja viimeinen kohde kaupungissa käydessä.

Santalahti Resort on Katriina Halles-Markkolan ja Jukka Markkolan perheyritys, jossa on majoitustilaa yli 200 hengelle mökeistä luksushuviloihin, leirintäalue, saunamaailma sekä kokous- ja juhlatiloja. Leirintäalueella on ollut vuodesta 2003 tavoiteltu viiden tähden status.

Yrittäjäpariskunta haluaa tarjota vierailleen mahdollisimman miellyttävän loman, joten rakentaminen ja kehitystyöt ovat jatkuneet aivan näihin päiviin asti. Uusin ja upein Villa Aava valmistui tänä vuonna. Tarjolla on myös erilaisia palveluja mm. charter–risteilyjä tai juhlatilaisuuksia kaikkine tarjoiluineen.

Viihtyisä Kotka -kunniakirja nro 12 luovutettiin Santalahti Resortin edustajille lauantaina 25.5. Karhulan torilla järjestetyn Karhulan Kevätpäivän yhteydessä.

Kunniakirjan perinne Kotkan Kauppatie ry aloitti vuonna 2008 perinteen, jossa jaetaan vuosittain Viihtyisä Kotka – kunniakirja. Kunniakirjalla halutaan kiittää eri tahoja aktiivisesta toiminnasta kaupunkikuvan luovassa kehittämisessä, kannustaa muita vastaavaan toimintaan sekä nostaa vuosittain esiin luovuuden merkitystä asumisviihtyvyyden parantamisessa.

viihtyisakotka2019.jpg

Puotipäivät

Puotipäivät-kampanjaa vietetään Kotkassa kuudetta kertaa. Kampanja on tällä kertaa viikon mittainen 1.-7.4.2019.

Puotipäivät-liikkeissä voi taas osallistua lahjakorttien ja tuotepalkintojen arvontaan sekä hyödyntää monipuolisia Puotipäivät-tarjouksia.

Elinvoimaiset kivijalkakaupat kuuluvat erottamattomana osana monipuoliseen ja houkuttelevaan kaupunkikuvaan. Puotipäivät-liikkeet ja Kotkan Kauppatie ry toivottavatkin kaikki kaupunkilaiset tervetulleiksi ostoksille paikallisiin liikkeisiin!

Kampanjaan osallistuvat kivijalkayrittäjät lähtivät jälleen innokkaina kampanjoimaan tärkeän asian puolesta. Kampanjan ”Ihastu paikalliseen” positiivisella ja lämpöisellä viestillä muistutetaan monipuolisista kaupallisista palveluista, joita kaupungista löytyy. Kampanja pitää sisällään mm. yrittäjien lähettämiä hauskoja selfieitä, jotka tuovat esille yrittäjät yritystensä takaa ja luovat hyvää mieltä yhteisölle.

Kampanjan keskeisinä tavoitteina on yhteisöllisyyden ja yhteistyön luominen yrittäjien välille sekä muistuttaa kuluttajia ostojen keskittämisestä paikallisesti. Ostamalla paikalliselta mahdollistetaan osaltaan työpaikkojen syntyminen ja säilyminen seudulla sekä kaupungin elinvoimainen ja monipuolinen kaupallinen tarjonta muistuttaa kampanjan tuottaja Samuli Kansa Kauppatieltä.

Kaikki osallistuvat liikkeet löytyvät Puotipäivät-sivulta, www.puotipaivat.fi. Kampanjaa kannattaa seurata Facebookista: www.facebook.com/puotipaivat ja Instagramista kotkanpuotipaivat.

Puotipäivät 2019 –yritykset:

California, Crocodile Bar, Eläintarvikeliike Tottakai, Herkkukauppa Praliini, Hyväntuulen Kuntoklubi, Jalkaterapia Mia Markkula, Jalkojen Terveyshoitola Hohenthal, Karhulan Fenno Optiikka, Karhunkulman ompelupalvelu, KAT'S Cafe, Keittiötarvikepuoti Purnukka, Kotkan Kosmetiikkakeskus, Leistin leipomo, Moliendo Café, Noon Knit, Optikkoliike Prisma, Painotalo Westman, Pilke Optiikka, Pub Albert & Pub Eduard ja Studio CutPoint

PP2019 kevät banneri.png

Matti Arolasta Kotkan Kauppatien uusi hallituksen puheenjohtaja

OP Kymenlaakson luottojohtaja Matti Arola valittiin Kotkan Kauppatien hallituksen puheenjohtajaksi vuoden 2020 loppuun asti 20.2.2019 järjestetyssä ylimääräisessä jäsenkokouksessa.

 Muut hallituksen jäsenet ovat Marja Kukkonen (Kotkan kaupunki), Sari Puhilas (Kauppakeskus Pasaati), Anne Sjögren (Keittiötarvikepuoti Purnukka), Kirsi Tuomala (Bauer Media Oy), Päivi Leijamaa (Karhulan Helmi Ky), Jari Klaus (Kymen Seudun Osuuskauppa), Vesa Orhala (Pilke Optiikka Oy), Antti Taisto (Karhunpesä Ky) ja Petri Piipari (Poiju Julkaisut Oy).

Pöydän ympärillä ovat vasemmalta alkaen Vesa Orhala, Petri Piipari, puheenjohtaja Matti Arola, Päivi Leijamaa, Kirsi Tuomala, Sari Puhilas ja Anne Sjögren.

Pöydän ympärillä ovat vasemmalta alkaen Vesa Orhala, Petri Piipari, puheenjohtaja Matti Arola, Päivi Leijamaa, Kirsi Tuomala, Sari Puhilas ja Anne Sjögren.

Avain Jouluun -tunnustus 2018 Kotkan Pelastakaa Lapset ry:lle

Kotkan Kauppatie ry on vuodesta 2009 asti jakanut vuosittain Avain Jouluun –tunnustuksen.

Tunnustus jaetaan positiivisesta asenteesta, hyvän mielen tuottamisesta tai tunnelmasta henkilölle tai yhteisölle. Tunnustuksen merkkinä toimii takoraudasta tehty puoli metriä pitkä jouluavain, jonka on tehnyt seppä Antti Liakka. Avain toimii kiertopalkintona.

 Tunnustuksen ovat aiemmin saaneet:

2009 Henry Lindelöf
2010 Maritta Pellava
2011 Michael Baumberger
2012 Kotkan ja Karhulan Latu
2013 Marko Knuuttila
2014 Martti Jussi-Pekka
2015 Kotkan Nuorkauppakamari
2016 Tanssikoulu Vikman
2017 Kotkan kaupungin puistotoimi

Avain Jouluun -tunnustus annetaan vuonna 2018 Kotkan Pelastakaa Lapset ry:n vuotuisesta avustustoiminnasta.

 Kotkan Pelastakaa Lapset ry:n tavoitteena on lisätä paikkakunnan lasten hyvinvoinnin edellytyksiä ja mahdollisuuksia kohti parempaa aikuisuutta.

 Yhdistyksen vuosittaisia avustuksia ovat mm. jouluavustukset vähävaraisille lapsiperheille, kahden viikon lomakoti-lomat lapsille, avustus perhetapaamisiin ja vauvojen unikouluun ja Eväitä Elämälle –avustukset lasten harrastamisen ja toisen asteen opiskelijoiden koulunkäynnin tukemiseen.

Kotkan Pelastakaa Lapset ry viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlavuotta. Toimintaan olennaisena osana vuodesta 1990 alkaen ovat kuuluneet joulukortit, joita on esillä 15.12. asti joulukorttinäyttelyssä Kotkan pääkirjastossa.

 Avain Jouluun – tunnustus jaettiin lauantaina 1.12. Kotkan joulunavauksen yhteydessä Kotkan kauppatorilla.

avainjouluunpela.JPG

Maksuton pysäköinti 1.12.2018 ja Piparilla bussiin -kampanja

Kotkassa saa pysäköidä maksutta joulunavauspäivänä 1.12.2018. Pysäköintikampanja on osa Kotkan joulunavausta kuten myös Piparilla bussiin –tempaus, joka mahdollistaa kulkemisen paikallisbusseilla joulupiparilla Karhulan joulunavauspäivänä 24.11. sekä 1.12.2018 klo 6-18 välisenä aikana. Kotkan Kauppatien jouluisat kampanjat Piparilla bussiin sekä Maksuton pysäköinti ovat oivallisia tapoja luoda positiivista fiilistä kaupunkiin ja kaupunkilaisille. Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa kiittää Kotkan kaupunkia kampanjoiden mahdollistamisesta ja Kotkan positiivisen imagon edistämisestä.

 

Kampanjoilla halutaan tuoda esille ympäristöystävällisempää joukkoliikennettä ja mahdollistaa kaikille pääsyn joulunavaustapahtumiin. Kampanjoiden toivotaan edistävän kaupunkilaisen halukkuutta keskittää jouluostoksiansa paikallisesti, samalla nauttien iloisesta ohjelmasta.

 

Kauppakeskus Pasaatin Toriparkissa voi pysäköidä veloituksetta joulukuussa lauantaisin ja sunnuntaisin 23.12.2018 asti.

Puotipäivät

Puotipäivät – Ihastu paikalliseen!

 

Puotipäivät-kampanjaa vietetään Kotkassa viidettä kertaa. Kampanja on voimassa 29.-14.10.2018. Mukana on tälläkin kertaa mukava määrä yrityksiä eri puolilta Kotkaa.

Nyt viimeistään kannattaa tutustua Puotipäivät-liikkeisiin, sillä osallistuvissa liikkeissä voi osallistua yli 30 erinomaisen Puotipäivien lahjakortti-ja tuotepalkinnon arvontaan sekä monipuolisiin Puotipäivät tarjouksiin.

 Kaikki osallistuvat liikkeet löytyvät Puotipäivät-sivulta, www.puotipaivat.fi. Puotipäivät löytyy myös Facebookista: www.facebook.com/puotipaivat ja Instagramista kotkanpuotipaivat.

Kampanjan tärkeimpänä teemana on Ihastu paikalliseen! Kampanjan positiivisella viestillä halutaan pitää yllä kaupunkimme positiivista virettä. Kampanjan keskeisiä tavoitteita ovat positiivinen vuorovaikutus yrittäjien ja kaupunkilaisten välillä, sekä meidän upean kaupungin moninaisuuden korostaminen yritysten näkökulmasta.

Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa kertoo, että viidettä kertaa järjestettävää kampanjaa osataan jo odottaa innolla! Kaupunkilaiset tuntuvat arvostavan kivijalkakauppaa ja pitävät tärkeänä monipuolisen tarjonnan säilymistä katukuvassa kaupunkikuvaa elävöittämässä. Kansa muistuttaa kuitenkin kaupunkilaisia siitä, että kaupan virikkeellisyys riippuu meistä itsestämme. Kivijalkakaupan palveluiden käyttäminen on elinehto ja mitä pienemmästä paikkakunnasta on kyse, sitä tärkeämpää jokaisen on kantaa kortensa kekoon asioimalla kivijalkakaupoissa. Tärkeää on myös antaa palautetta yrittäjille rakentavasti, näin he pystyvät kehittämään palveluitaan asiakkaiden haluamaan suuntaan ja näin pystytään pitämään rikas tarjonta monipuolisia yrityksiä kaupunkimme elinvoimaisuuden edistäjinä.

Hyvänä esimerkkinä paikallisesta palvelusta voidaan pitää, kun lähikauppiaalle esittää toiveen uudesta tuotteesta ja toive tulee toteutettua, tai kun tutuksi tullut kahvilanpitäjä tietää jo tullessa asiakkaan lempituotteen ja valmistaa sen täydellisenä, juuri kuten sen haluat. Henkilökohtaista palvelua antavat kauneudenhoitoyrittäjät ja kampaajat oppivat tuntemaan asiakkaansa hyvin ja rakentavat luottamuksellisen asiakassuhteen, joka kestää parhaimmillaan vuosikymmeniä. On myös mukavaa ja mieltä lämmittävää, kun tuttu kauppias oppii tuntemaan jopa nimeltä ja voidaan aina tavatessa vaihtaa kuulumisia. Hyvä esimerkki on myös, kun vaatekauppias tietää kokosi ja oppii tuntemaan tyylisi, saat luonnollisesti myös henkilökohtaisempaa ja kokonaisvaltaisempaa palvelua.

Puotipäivät-liikkeet ja Kotkan Kauppatie ry toivottavat kaikki kaupunkilaiset tervetulleiksi ostoksille paikallisiin liikkeisiin!

 

Ihastu paikalliseen!

Lehmuskujan Fiesta

Lehmuskujan Fiesta on kesän iloisin festivaali, joka yhdistää Street Food Fiesta –katuruokatapahtuman, pienpanimot, musiikin ja tanssin 13.-16.6.2018 Kotkan Lehmuskujalla Sibeliuksenpuiston laidalla. Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa iloitsee, että tapahtuma saatiin järjestymään Lehmuskujalle ja vielä näin monipuolisena kokonaisuutena. Tapahtuman sijoittuminen kesäkuun puoliväliin pidentää mukavasti tapahtumakesää. Kaupunkilaiset ovat toivoneet tapahtumia Lehmuskujalle ja uskomme tapahtuman tuovan runsaasti iloa kaupunkilaisille ja positiivista tunnettuutta kaupungille, Kansa jatkaa.

Pienpanimot Kotka Steam Brewery, Humalove Brewing Helsingistä ja Pyynikin Käsityöläispanimo Tampereelta tuovat oluensa maisteltaviksi tapahtumaan. Pienpanimoilla on yhteinen anniskelualue. Lasipantti maksaa 5 €, jonka saa takaisin lasin palauttaessaan. Kotka Steam Breweryn Kari-Jukka ”Kärsä” Koivistoinen kehuu mukaan tulevia pienpanimoita hauskoiksi, innovatiivisiksi ja erittäin laadukkaiksi.

Tapahtuman kävijöitä viihdyttää monipuolinen jazziin painottuva musiikkiohjelmisto. Esiintymässä ovat mm. Ella Tepponen, Toni Eurasto, Jallu Sundelin ystävineen ja Tri Tolvanen Organ Treatment. Lauantaina klo 12.15-16 välisenä aikana esiintyy Circus Hulluapina, mikä ilahduttaa etenkin perheen pienimpiä. Tanssista tapahtumassa vastaavat Kotkan tanssiyhdistys Moven energinen tanssiryhmä ja Kymen Flamenco ry.

Street Food Fiestan katuruokakojut palvelevat päivittäin klo 10-20.

Street Food Fiestan mukana saapuu tänä kesänä Greek Village. Kreikkalaisen kylän viidestä kojusta voi ostaa esimerkiksi herkullisia gyroksia, maittavaa moussakaa, lihavartaita ynnä muita perinteisiä ruokia. Kylässä sijaitsee myös kreikkalainen kahvila, leipomo ja kauppa, joiden valikoimissa on niin ikään Kreikasta tuttuja tuotteita: oliiveja, mausteita, öljyjä, hunajaa sekä kahvia ja leivonnaisia paikan päällä nautittavaksi tai kotiin vietäväksi. Tarjolla on monipuolinen valikoima muitakin herkkuja Aasiasta, Euroopasta, Afrikasta ja Amerikasta.

Tapahtumassa esitellään kansainvälisen palveluliiketoiminnan koulutusta ja työmahdollisuuksia.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kotkan Kauppatie ry, Gourmet Garden Oy ja Kotka Steam Brewery.

Lehmuskujan_Fiesta_juliste.jpg

Viihtyisä Kotka -kunniakirja 2018 Karhulan Työväennäyttämölle

Vuoden 2018 Viihtyisä Kotka -kunniakirja on myönnetty Karhulan Työväennäyttämölle. Tunnustuksen myöntää vuosittain Kotkan Kauppatie ry aktiivisesta ja luovasta toiminnasta kaupungin viihtyisyyden lisäämiseksi.


Kunniakirjan perusteina on erityisesti Kyminlinnan kesäteatterin pitkä, maineikas historia ja omaleimaisuus sekä Kulttuuritalo Kyminsuun hoitaminen laadukkaasti. Karhulan työväennäyttämön kesäteatteri Kyminlinnassa on tunnettu myös kaupunkirajojen ulkopuolella ja toimii näin Kotkan positiivisen maineen edistäjänä.

Karhulan Työväennäyttämö on perustettu 1898 ja viettää siis 120-vuotisjuhlaa tänä vuonna. Karhulan Työväennäyttämö valmistaa Kulttuuritalo Kyminsuuhun omia ja vireästi toimivan nuorten ryhmänsä esityksiä ja Kyminlinnan Kesäteatteriin 1-2 näytelmää vuosittain. Karhulan Työväennäyttömö vastaa Kulttuuritalo Kyminsuun toiminnan pyörittämisestä ja tuottaa sinne myös laadukkaita vierailuesityksiä.

Juhlavuottaan viettävän Karhulan Työväennäyttämön toimintaan voi tutustua monella tapaa tänäkin vuonna. Kulttuuritalo Kyminsuussa on Teatteritaidetta vuodesta 1898 –näyttely, jossa on esillä näytelmäjulisteita ja valokuvia vuosien varrelta. Kyminlinnan kesäteatterissa esitetään tänä vuonna näytelmä Lokki, joka on Ari-Pekka Lahden uudelleen käsikirjoittama hauska musiikillinen versio Anton Tshehovin näytelmästä Lokki. Näytelmän ensi-ilta on 15.7.

Syksyllä 2018 toteutetaan näyttelijätyön koulutus, johon liittyen valmistuu näytelmä. 

Viihtyisä Kotka -kunniakirja nro 11 luovutettiin Karhulan Työväenäyttämön edustajille lauantaina 26.5. Karhulan torilla järjestetyn Karhulan Kevätpäivän yhteydessä.

viihtyisakotka2018.jpg